Investormatch - Arent Janszoon Ernststraat 595C - Amsterdam - 020 303 12 41 - info@investormatch.nl

Het succes van TradeYourTrip - dé marktplaats voor vakanties

Toen Mark van der Wal enkele jaren geleden zijn vakantie wilde annuleren, kon hij geen aanspraak maken op een annuleringsverzekering. Hij viel net buiten de annuleringsvoorwaarden. Gelukkig bracht deze tegenvaller ook iets positiefs met zich mee, want het idee voor TradeYourTrip werd geboren: dé marktplaats voor het kopen en verkopen van vakanties.

De vakantie annuleren kostte Mark veel geld en de kans is groot dat dezelfde reis vervolgens door de reisaanbieder is doorverkocht aan een andere consument. Het is dan ook een grote bron van inkomsten voor touroperators, zeker als je je realiseert dat één op de twintig mensen een vakantie annuleert. Wat veel mensen niet weten is dat de Europese Wet Pakketreizen het mogelijk maakt om je vakantie zelf door te verkopen aan anderen. Met behulp van TradeYourTrip kunnen reizigers nu gemakkelijker een aanzienlijk deel van hun vakantiebudget terugverdienen, door hun eigen reis te verkopen.

Op zoek naar kapitaal
Om het platform verder te kunnen ontwikkelen en de marketing te bekostigen, ontstond er behoefte aan groeikapitaal. Via De Breed & Partners werd er contact gelegd met Investormatch waar de participatiepitch is gepubliceerd. Investeerder Frans Hemmer zag de pitch van TradeYourTrip in de nieuwsbrief van Investormatch voorbijkomen en het wekte direct zijn interesse. Hij deed zijn research, bekeek de cijfers en besloot te investeren in het platform. “De belangrijkste voorwaarde om te investeren in een pitch is dat ik geloof in het concept, en dat ik vertrouwen heb in de ondernemer achter het project”, aldus Frans.

TradeYourTrip in de media
Men vond TradeYourTrip vanaf dag één een sympathiek concept. Dat is volgens Mark goed te verklaren: “Zowel kopers als verkopers zijn tevreden. De verkoper is blij dat hij van zijn vakantie af is zonder veel geld te verliezen. En de koper is blij, omdat hij een heel voordelige reis kan kopen.” Het platform heeft dan ook al veel aandacht gekregen in de media. Zo werd er onder andere bij het RTL nieuws en Radar aandacht aan de vakantiemarktplaats geschonken.

Een blik in de toekomst
Op dit moment is TradeYourTrip actief in Nederland en Duitsland, maar de wens is om na de zomer ook in Groot-Brittannië voet aan de grond te krijgen. Uiteindelijk is het doel om verder te groeien en Europa te veroveren. Maar eerst wil TradeYourTrip de tractie verhogen en versnellen in Nederland en hiervoor is een nieuwe kapitaalbehoefte van € 150.000. Ook Frans heeft veel vertrouwen in de toekomst van TradeYourTrip. “Ik ken een aantal andere investeerders achter het project en als zij er in geloven, dan zit het goed.” Zelf heeft Frans nog geen gebruik gemaakt van het platform, maar zoals hij zelf zegt: “Zodra er een reis tussen zit die mij bevalt, zal ik er zeker gebruik van maken.”

Gerelateerde artikelen

Quotes over Investormatch

Lees hieronder enkele quotes van ondernemers over Investormatch:
 • Thijs Sprangers - Live on Demand
 • "Investormatch hooked us up with one of our investors. Thanks Peter van Meersbergen for organizing a great pitch audience last september!"
 • Patrick Tiessen - Netive
 • "Via één van onze relaties werden wij getipt om eens een keer met InvestorMatch over de financiersvorm crowdfunding te gaan praten. Wij hadden de financiering al uitgezet in ons eigen warme netwerk. 70% hebben wij zelf kunnen financieren. De laatste 30% heeft InvestorMatch via hun netwerk binnen 2 maanden geregeld. Volgende financieringsaanvragen zullen wij in de toekomst ook via InvestorMatch laten verlopen!"
 • Lisa Streppel - Zutphens restaurant
 • "Voor onze jonge onderneming zochten we een investeerder die met name onze korte termijn leningen wilde overnemen. Via een KvK artikel bij Investormatch terecht gekomen. We waren sceptisch: 'Inschrijfkosten betalen en zaken doen met een onbekende partij is dat wel wat voor ons?' Echter al snel kregen we contact met enkele investeerders. Met één van hen hebben we naar tevredenheid een overeenkomst bereikt."
 • Jef van der Zel - Cyrtina
 • ''Voor de marketing en verkoop van een nieuw product zocht ik een financier en werd door een vriend gewezen op Investormatch. Na het plaatsen van mijn propositie kwamen er direct verschillende investeerders. Met de eerste investeerder klikte het direct goed en zijn we tot een deal gekomen."
 • Niek van der Vechte - Soprano Clinics
 • "In mijn zoektocht naar een investeerder heb ik veel gepitcht en via vele andere matching-platforms mijn propositie kenbaar gemaakt. Hoewel ik via elk platform meerdere leads binnenkreeg, kenmerkten de twee leads via Investormatch zich direct door een no-nonsense aanpak en zeer prettige onderhandelingen. Na ongeveer 3 maanden was ik rond met mijn investeerder die reeds voordat de zaak beklonken was al van grote waarde is geweest in diverse inkoopgesprekken. De keuze voor Investormatch is een juiste gebleken."
 • Marte Vriends - Tuinmania
 • ''In mijn zoektocht naar financiering kwam ik uit bij Investormatch. Na het plaatsen van een profiel heb ik meerdere reacties van investeerders gekregen. Met een van deze investeerders ben ik nu tot een deal gekomen."
 • Roel Reijnen - QuinTech
 • "Voor ons bedrijf QuinTech waren we op zoek naar 1 miljoen euro seedcapital. Dit geld hebben we onder andere nodig voor het verder ontwikkelen en vermarkten van self-service bagage incheck systemen op luchthavens. Via Peter van Meersbergen van Investormatch zaten we binnen enkele weken tijdens een door hem georganiseerde matchingsbijeenkomst aan tafel met een aantal geïnteresseerde fondsen. Daarna hebben we - ook via Peter - nog individueel met een aantal andere partijen gesproken. Uiteindelijk zijn twee door Peter van Meersbergen aangedragen fondsen ingestapt. Samen met 2 andere partijen hebben deze partijen de benodigde 1 miljoen euro in QuinTech geïnvesteerd. Een mooi resultaat, mede dankzij de inspanningen van Investormatch."
 • Andreas Stam - Sportomatic
 • "Voor mijn bedrijf Sportomatic had ik startfinanciering nodig. Bij de bank was dit absoluut geen optie. Daarom ging ik opzoek naar investeerders voor mijn plannen. Via Investormatch had ik zeer snel twee investeerders gevonden! Niet alleen brachten ze het benodigde kapitaal in, ook denken ze echt met het bedrijf mee!"
 • Remko Davids - E-Bon
 • "Investormatch.nl heeft een goede bijdrage geleverd aan het aantal investeerders dat interesse heeft getoond in E-Bon. Ook de kennisoverdracht van dit platform heeft een positieve invloed gehad op het eindresultaat."
 • Paul Naastepad - WakaWaka Light
 • "Voor de uitrol van onze LED-lamp op zonne-energie zijn we op zoek naar risicokapitaal. Na een pitchbijeenkomst van Investormatch hadden wij binnen enkele dagen twee concrete afspraken met investeerders."
 • Simone Halters - Monskey
 • 'De workshop was zeer interessant. Mijn business plan was al door meerdere mensen bekeken maar de waardevolle adviezen die ik van de cursusleiders heb meegekregen hebben mij heel veel meer inzicht gegeven. De uiteindelijke keuze die we nu hebben gemaakt voor crowdfunding is absoluut dankzij deze middag. Absoluut aan te raden!' Event: Masterclass Ready to Invest
 • Gerard Janssen - MIT Europe
 • '... Ik ben heel anders tegen mijn propositie aan gaan kijken! Vooral als je zelf aan het worstelen bent om je business van de grond te krijgen.' Event: Masterclass Ready to Invest
 • Wilbert van den Braak - Inpladi
 • "Deze Masterclass is erg interessant en beantwoordt precies aan mijn verwachting. De trainers zijn zeer betrokken, duidelijk en nemen goed de tijd voor mijn problematiek." Event: Masterclass Verdienmodellen
 • W. Goedheer - Nieuwe Helden
 • "De trainer was goed. Ze gaf fijne toegespitste begeleiding!" Event: Masterclass Verdienmodellen