times

Private equity

Private equity is de Engelse benaming voor risicokapitaal. Ondernemers die de start of groei van hun bedrijf niet gefinancierd krijgen bij een financiële instelling, moeten op zoek naar private equity. Deze risicovolle financiering wordt verstrekt door investeerders als informal investors of investeringsmaatschappijen.

Veel ondernemers vergissen zich nogal eens in de term private equity. Bij het woord private equity denkende meeste ondernemers aan grote bedrijven die gefinancierd zijn door grote participatiemaatschappijen, zoals afvalverwerker Van Gansewinkel, smeerbare saladeproducent Johma of online kaartendienst Greetz.

Toch blijkt private equity door investeerders ook een belangrijke bron van kapitaal voor het midden- en kleinbedrijf. Helemaal nu banken gebonden zijn aan strengere richtlijnen op het gebied van kredietverlening, waardoor ondernemers eerder voor een dichte deur staan bij het loket.

Ondernemingsfase voor private equity

Waar een ondernemer private equity op kan halen, hangt af van de ondernemingsfase van het bedrijf. De opstartfase - waarin het idee geboren en voor het eerst uitgewerkt wordt - bekostigd een ondernemer meestal zelf of hij leent geld van familie en/of vrienden. Na deze fase belandt een ondernemer bij een investeerder voor private equity (zie grafiek Private equity).Bent u als ondernemer op zoek naar private equity? Investormatch heeft een groot netwerk van zowel informal investors als fondsen en participatiemaatschappijen. Doe een financieringsaanvraag en wij helpen u zo snel mogelijk verder.

Direct financiering aanvragen