times

Akthel Healthcare B.V.

Bedrijfsomschrijving

Akthel Healthcare BV is in augustus 2015 opgericht door de zusters Lisanne en Aniek van Osch en is gevestigd in Son en Breugel. Akthel produceert, ontwikkelt en assembleert medische hulpmiddelen. Anti-decubitus producten om precies te zijn. Dit zijn producten voor mensen met doorligwonden en ter voorkoming van doorligwonden. Het meest toonaangevende product van Akthel is de Fluidos. Dit is een bed dat bestaat uit een compartiment gevuld met glasparels waar een constante luchtstroom in werveling wordt gebracht. Hierdoor lijkt de massa vloeibaar, een proces dat fluïdisatie wordt genoemd. Omdat hiermee de drukverdeling op het lichaam optimaal is, kunnen wonden sneller genezen en is er pijnverlichting voor de patiënt. Deze bedden worden onder anderen gebruikt voor patiënten met doorligwonden, brandwonden, multi-trauma en oncologische indicaties. Deze vorm van preventie en behandeling van decubitus wordt fluïdisatie therapie genoemd.

Akthel heeft daarnaast ook producten die ingezet worden bij low air-loss therapie (gebaseerd op het principe van lucht aanzuigen, druk opbouwen en lucht laten ontsnappen) en alternerende wisseldruk therapie (gebaseerd op wisseldruk). Deze producten kunnen eveneens ingezet worden bij de behandeling van decubitus en zijn (prijstechnisch) laagdrempeliger dan de Fluidos. Tevens zijn ze inzetbaar in de nabehandeling bij fluïdisatie therapie.

Akthel verdient aan zowel directe verkoop, alsmede aan de verhuur van de producten. Klanten van Akthel bevinden zich in Pakistan, Hongarije, Rusland, Belarus, Portugal en Slowakije. De verhuurmarkt is zeer interessant, omdat voor veel zorginstellingen de aanschaf van de Fluidos bedden een grote directe investering is. Door te huren wordt de drempel lager om een Fluidos bed in gebruik te nemen. Dit geldt vooral ook voor de binnenlandse (Nederlandse) markt, die met het uitbreiden van het verhuurbestand veel beter bediend kan worden.

Huidige bedrijfssituatie

Akthel heeft sinds haar oprichting een snelle groei doorgemaakt met voornamelijk de verkoop van haar producten. Mede door de vergrijzing is in Nederland de vraag naar de producten van Akthel enorm gestegen. Waar vier jaar geleden een gemiddeld verzorgingstehuis zo’n 40 anti-decubitus bedden had, zijn dat er tegenwoordig vaak rond de 110. Echter willen Nederlandse afnemers liever huren dan kopen.

Eind 2017 heeft het bedrijf een begin kunnen maken met de verhuur van de Fluidos bedden. Voor Akthel is het verdienmodel middels verhuur interessant, omdat dit model voor een stabiele omzetstroom zorgt en omdat de uiteindelijke marges hoger liggen. Daarnaast zijn er drie spelers die fluïdisatie therapie ziekenhuisbedden produceren, maar is er maar één concurrent die zich ook op de verhuur richt. Contracten met ziekenhuizen worden nu afgesloten, waaronder één contract met een inkoopcombinatie waar zes ziekenhuizen onder vallen.

Kapitaalbehoefte

Door de sterke vraag naar verhuur van de bedden vraagt Akthel een lening aan om het verhuurbestand uit te breiden. Inmiddels worden er twee Fluidos bedden verhuurd en liggen er contracten om dit uit te breiden naar zeven bedden. De algemene doelstelling voor 2018 is om het verhuurbestand uit te breiden naar een totaal van zeventien verhuurbedden. De benodigde financiering hiervoor is €140.000,-.

Cijfers

Om meer informatie over cijfers te zien dient u in te loggen.

Team

Lisanne van Osch komt uit een ondernemersgezin en heeft veel ervaring opgedaan in het verkochte bedrijf van haar ouders, welke in dezelfde branche actief was. Lisanne heeft haar opleiding genoten bij Instituut Notenboom. Hier is ze afgestuurd op Marketing en Business Management.

Tot medio 2017 had Lisanne nog een dienstbetrekking elders om zo de kosten maximaal te drukken en het succes van Akthel te optimaliseren. Inmiddels is ze volledig in dienst van het bedrijf. De beide ouders zijn op afroep beschikbaar om Akthel actief te ondersteunen. Tevens zijn er nog twee vaste medewerkers op ZZP-basis actief binnen de organisatie.

Akthel is begonnen met een krediet van € 20.000,00 en heeft vorig jaar een lening via het crowdfundingplatform www.geldvoorelkaar.nl aangetrokken. Het binnen twee jaar realiseren van omzetten in verschillende landen, behalen van de ISO-certificering en het realiseren van technische verbeteringen, innovatie en ontwikkeling (remote besturingssystem) geven aan dat het bedrijf in korte tijd een positieve ontwikkeling heeft doorgemaakt. Momenteel is het bedrijf bezig om de huidige 9001 ISO-certificering om te zetten naar de ISO 13485. Een ISO speciaal gericht op fabrikanten van medische hulpmiddelen. Indien alles zoals voorzien verloopt, zal dit certificaat behaald worden in juli/augustus van dit jaar.

Recent is besloten dat Aniek van Osch uit het bedrijf zal gaan stappen. Lisanne van Osch wordt hierdoor 100% aandeelhouder en enig bestuurder van Akthel Healthcare BV.

Vragen

Om meer informatie over vragen te zien dient u in te loggen.

€ 140.000,-
Volgeschreven Annuïteitenlening
Rente 9% B Rating
Looptijd 48 mnd G-PD 0,56 %


Downloads

Om downloads te zien dient u in te loggen.

Over de aanbieder

Om meer informatie over de aanbieder te zien dient u in te loggen.

Waarom Investormatch?

Voor de investeerder:


investeerder-rendementAantrekkelijk rendement


investeerder-kansrijkFinanciering op maat


investeerder bijkomende kosten3-voudige risico analyse


investeerder-laagdrempeligKosteloos investeren

Voor de ondernemer:


investeerder-rendementFinanciering op maat


investeerder-kansrijkEfficiënt


investeerder bijkomende kostenResultaatgericht


investeerder-laagdrempeligTransparant