times

Personal Fitness Gorinchem & Schoonhoven

Bedrijfsomschrijving

Personal Fitness Schoonhoven is een franchise van Personal Fitness Nederland. De studio is opgericht in september 2017 en inmiddels heeft de vestiging al meer dan 75 leden.

Vanuit de franchisegever is aan de franchisenemer de optie gegeven om ook een locatie te starten in Gorinchem. Om deze groei te financieren is de ondernemer op zoek naar in totaal € 45.000 financiering. Hiervan komt € 15.000 van een investeerder middels een achtergestelde lening. Om de begroting rond te krijgen wil de ondernemer via crowdfunding € 30.000 ophalen.

Het product
Personal Fitness Schoonhoven en Gorinchem geven consultaties (1 op 1 en groepen tot 4 personen) waarin over een gezonde levensstijl geadviseerd wordt. Dit wordt gedaan door middel van een fysieke training van circa 30 minuten, een mentale training en uitleg over voeding. Inmiddels heeft Personal Fitness Nederland 47 locaties verspreid over het hele land waar volgens de Fit for Life methodiek gewerkt wordt.

Dit zogenoemde Fit for Life programma bestaat uit de volgende elementen:

Beweging
Het is voor het afvallen belangrijk om iedere dag voldoende te bewegen. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk. Tijdens het Fit for Life programma traint de klant wekelijks onder deskundige begeleiding in de studio. Iedere week doet de klant samen met de trainer nieuwe oefeningen om het maximale uit zichzelf te halen. Bovendien ontvangt de klant een uitgebreide fitness-set om thuis mee aan de slag te gaan.

Voeding
Iedere week ontvangt de klant persoonlijke voedingslijsten die zijn opgesteld in samenwerking met het voedingsprogramma van Benfit. Dit programma wordt gebruikt op alle vestigingen van Personal Fitness Nederland. Deze voedingslijsten worden gemaakt aan de hand van het nieuwe gewicht en vetpercentage van de klant, dat wekelijks wordt genoteerd.

Mental coaching
Tegenwoordig staan veel mensen bloot aan teveel stress. Je hebt een drukke baan, een huishouden en daarnaast ook nog een sociaal leven. Tijdens het Fit for Life programma leert de klant om meer tijd voor zichzelf te maken en meer oplossingsgericht te gaan denken. In combinatie met voldoende beweging en gezonde voeding zorgt dit ervoor dat de klant veel beter in zijn vel zit en minder snel stress ervaart.

Markt
De fitnessmarkt bevindt zich momenteel in bijzondere tijden; nog nooit is de behoefte bij de consument zo groot geweest om te gaan sporten. Door zowel maatschappelijke druk (we bewegen te weinig, leven ongezond en moeten dus meer gaan sporten) als sociale druk (je wilt er goed blijven uit zien en sport als onderdeel van je lifestyle), zijn wij in Nederland massaal aan het fitnessen geslagen, van Body Balance en spinnen tot pure powerlifting. Als tegenreactie op de grote ketens komen er steeds meer kleinschalige, innovatieve concepten in de vorm van personal training, outdoor training en boutique studio’s. Deze spelen in op de behoefte van een deel van de doelgroep, namelijk meer persoonlijke begeleiding en beleving. Hiervoor is men bereid een meerprijs te betalen waardoor betere marges gerealiseerd worden. Hier speelt Personal Fitness Nederland op in.

Doelgroep en Verzorgingsgebied
Gemiddeld woont de fitnessklant niet verder dan vier kilometer van het centrum en bijna de helft woont binnen een straal van twee kilometer. De gemiddelde leeftijd van een fitness deelnemer ligt rond de dertig jaar. Er is wel een verschuiving van de leeftijd waarneembaar, omdat meer ouderen gaan fitnessen met ziektepreventie als reden.

Voor de nieuwe locatie in Gorinchem bestaat de concurrentie uit drie grote sportscholen. Een pure personal training studio is nog niet aanwezig in Gorinchem. Hiervan is de eerste concurrent in Sliedrecht. De afstand tussen Gorinchem en Schoonhoven is groot genoeg om onderlinge concurrentie te voorkomen.

Wij richten ons op de volgende doelgroepen:

• Mensen met fysieke klachten. Deze groep krijgt een training waarbij er gekeken wordt naar de aard van de klacht. In samenspraak met een fysiotherapeut wordt bekeken hoe we de klachten kunnen wegnemen of hoe we de klant beter met zijn of haar klacht(en) om kunnen laten gaan.
• Mensen die blessurevrij willen blijven. Deze groep die voornamelijk uit beginnende sporters en / of recreanten bestaat zullen een geleidelijke krachtopbouwende training gaan genieten.
• Mensen die kampen met overgewicht. Deze groep zal begeleid worden tot doelgerichte vetverbranding, krachttraining en voeding.
• Mensen die gezonder willen leven. Deze groep wil in beweging blijven en gezonder eten. Om dit te bewerkstelligen wordt er een programma per persoon voorgeschreven.
• Sporters die zichzelf willen verbeteren. Deze groep zal zwaarder en intensiever kunnen trainen om hun prestaties te verbeteren.

Verdienmodel
Er worden abonnementen verkocht aan de leden. Wij gaan voor een prijs die iedereen kan betalen, maar wij zijn zeker geen prijsvechter. Wij gaan alleen voor kwaliteit en resultaat.

De prijzen zijn als volgt:
1. Personal Coaching klant (1 op 1 training): gemiddeld € 200 per maand.
2. Personal Team Training (tot 4 personen): gemiddeld € 130 per maand.

Marketing en promotie
Promotie zal worden gedaan via verschillende kanalen vanuit de franchisegever Personal Fitness Nederland. Hiermee garandeert de franchisegever in de eerste maanden minimaal 50 leads per maand waarvan er gemiddeld 8-15 daadwerkelijk lid worden. Dit is inmiddels ook waargemaakt in Schoonhoven. Verdere promoties die de franchisegever maakt:
• Facebook, hierbij worden campagnes gedraaid voor extra reclame en ledenwerving
• Adwords
• Huis aan huis flyers, deze zorgen vvoor meer naamsbekendheid.
• Lokale krant, hier wordt door Personal Fitness Nederland een artikel in geplaatst ter introductie.
• Local store marketing waaronder de Plus, gemeentehuizen, kappers en zwembaden. Bij de Plus is er bijvoorbeeld een actie opgezet rondom kerst waarbij klanten de gehele maand januari 10% korting krijgen.

Activiteiten die de ondernemer zelf onderneemt ter promotie:
• Het organiseren van open dagen
• Een sponsorloop met scholen voor goede doelen
• Het geven van (gratis) clinics op bedrijven / scholen / instanties
• Het delen van aantrekkelijke content op social media
• Het verzamelen van recensies en ervoor zorgen dat mensen een ‘voor’ en ‘na’ foto aan ons willen geven met een inspirerend verhaal erbij.
• Het aanbieden van bedrijfsfitness aan lokale bedrijven

Huidige bedrijfssituatie

Na de succesvolle start in Schoonhoven is vanuit de franchisegever aan de franchisenemer de optie gegeven om ook een locatie te starten in Gorinchem. De vestigingslocatie in Gorinchem wordt een pand op de Aveling West 28, nabij de snelweg A27. Dit is een huurpand van 206 m2 met twee praktijkruimten waar getraind wordt en een spreekkamer met tevens ruimte voor de fysiopraktijk. Door de ruimte te delen met een fysiotherapeut dekt dit deels de kosten van de locatie, maar levert dit naar verwachting ook extra klanten op.

Kapitaalbehoefte

Om deze groei te financieren is de ondernemer op zoek naar in totaal € 45.000 financiering. Hiervan komt € 15.000 van een investeerder middels een achtergestelde lening. Om de begroting rond te krijgen wil de ondernemer via crowdfunding € 30.000 ophalen middels een annuitaire lening van 4 jaar met een rente van 9%.

Cijfers

Om meer informatie over cijfers te zien dient u in te loggen.

Team

Ondernemer Erwin Lagcher heeft een opleiding als Personal Trainer afgerond. Sinds juni 2017 runt hij succesvol Personal Fitness Schoonhoven. Zodra de vestiging Gorinchem opengaat zal een parttimer worden aangetrokken. Deze medewerker zal opgeleid worden op het hoofdkantoor van Personal Fitness Nederland te Tilburg waarna een inwerkperiode volgt op beide vestigingen.

Vragen

Om meer informatie over vragen te zien dient u in te loggen.

€ 30.000,-
Volgeschreven Annuïteitenlening
Rente 9% B Rating
Looptijd 48 mnd G-PD 0,02 %


Downloads

Om downloads te zien dient u in te loggen.

Over de aanbieder

Om meer informatie over de aanbieder te zien dient u in te loggen.

Waarom Investormatch?

Voor de investeerder:


investeerder-rendementAantrekkelijk rendement


investeerder-kansrijkFinanciering op maat


investeerder bijkomende kosten3-voudige risico analyse


investeerder-laagdrempeligKosteloos investeren

Voor de ondernemer:


investeerder-rendementFinanciering op maat


investeerder-kansrijkEfficiënt


investeerder bijkomende kostenResultaatgericht


investeerder-laagdrempeligTransparant