times

MyID B.V.

Bedrijfsomschrijving

** UPDATE:
MyID B.V. heeft een nieuwe opdracht binnengehaald voor een Universitair Medisch Centrum. Het gaat om een pilot die €50k-€60k omzet oplevert. Deze omzet staat los van de geprognosticeerde omzet en de salesfunnel waarop de huidige begroting is gemaakt. Indien succesvol resulteert dit in een wederkerende jaarlijkse omzet van minimaal €100k (licentiefee, ex meerwerk). Daarnaast heeft een grote luchtvaartbouwer een contract getekend voor het assetmanagement (onderhoud, controle en track & trace) van 140 trailers.

Het bedrijf maakt een mooie ontwikkeling door en ziet volop kansen om verder te groeien. Om investeerders te overtuigen is besloten de rente te verhogen naar 9%. Hiermee hoopt MyID B.V. de financiering spoedig af te kunnen ronden. Investormatch heeft hierop de risico-classificatie herzien, er vinden geen significante veranderingen plaats.
**

MyID B.V. (MyIDentification) levert volledige “cloud-based” oplossingen voor het identificeren, volgen, vastleggen, registreren en analyseren van relevante data van fysieke objecten (bijv. gereedschappen of kostbare onderdelen) binnen een supply chain. Afnemers zijn o.a. grote spelers in de luchtvaartindustrie voor wie het zeer belangrijk is om nauwkeurig een productlevenscyclus in kaart te hebben. Met de technologie worden processen met betrekking tot voorraadbeheer, transport, onderhoud, reparatie en revisie (kosten)efficiënter en nauwkeuriger. De luchtvaartindustrie is, mede vanuit een intensief en wereldwijd partnerschap met DHL (Lead logistics Provider), een belangrijke sector voor MyID B.V. De technologie is echter veel breder toepasbaar, MyID. B.V. heeft een focus op de (duurzame) energiesector, logistieke sector, chemische sector en productiesector (fabricage van goederen, apparatuur, machines, werktuigen). In dit kader is er met de firma Würth een hecht samenwerkingsverband waarbij bepaalde gereedschappen van Würth in de toekomst standaard van een ID-tag worden voorzien. Hierdoor zijn deze gereedschappen direct geschikt voor de technologie van MyID.

De technologie zelf bestaat uit zowel hard- als software componenten. De hardware bevat tags, sensoren, scanners, mobiele telefoons voor MyID Apps en uitleesapparaten van vooraanstaande leveranciers. De software (MasterID) staat aan de basis van het MyID-platform (MyID-Inside), het intellectueel eigendom daarvan is volledig in eigen handen. Deze combinatie van hard- en software zorgt ervoor dat fysieke objecten in de industrie op een slimme (digitale) wijze met elkaar kunnen communiceren (Internet-of-Things). Hierdoor kunnen processen als magazijn management, transport, lokalisatie, onderhoud, vervanging, reparatie en metingen etc. digitaal met elkaar geïntegreerd worden op een wijze die voorheen niet mogelijk was.

Door het toepassen van MyID-Inside technologie wordt er efficiënter en effectiever omgegaan met industriële goederen. Door het toepassen van MyID’s geprogrammeerde actuele informatie op de goederen zelf wordt de levensduur ervan verlengd en wordt hergebruik eerder gestimuleerd, waardoor wordt bijgedragen aan een duurzaam en groener beleid (closed loop material chains).

Huidige bedrijfssituatie

MyID. B.V. is opgericht in september 2013, door de twee huidige aandeelhouders dhr. P.C.M. de Valk en mw. I.C.A. de Rooij. In oktober 2013 is een overeenkomst tot een strategisch partnerschap gesloten met DHL, waarbij MyID B.V. onder de vlag van DHL mag opereren (DHL MyIDentification) en wereldwijd de klanten van DHL kan bedienen met de MyID-Inside technologie. Dit betekent daarnaast dat MyID B.V. gebruik kan maken van de expertise van DHL op het gebied van accountmanagement, marketing, juridische en administratieve zaken.

In de eerste jaren lag de focus met name op de ontwikkeling van de technologie. In 2016 heeft MyID B.V. een sterke groei doorgemaakt. Inmiddels heeft het bedrijf een portefeuille met internationale klanten waaronder een Europese vliegtuigbouwer, een Duitse onderneming internationaal actief in reparatie en onderhoud van vliegtuigen, een onderhoudsbedrijf van chemische fabrieksinstallaties, een Braziliaanse vliegtuigbouwer van kleinere toestellen voor regionale vluchten en DHL (is naast partner ook klant).

Een aantal concrete voorbeelden van de oplossingen die MyID B.V. haar klanten biedt zijn:
- Voor een groot luchtvaartconcern heeft MyID B.V. aangepaste MasterID software ontwikkeld, tags en sensoren geplaatst op materialen en gereedschappen en een mobile App geïnstalleerd waardoor de “workflow” is gedigitaliseerd en geoptimaliseerd.
- Voor een internationaal opererende commerciële luchtvaartmaatschappij is een digitaal MyID item-level track & trace systeem geplaatst op reserveonderdelen waardoor voorraadbeheer en onderhoudsmanagement beter gecontroleerd en beheerd wordt.
- Voor een Europese duurzame energiemaatschappij biedt MyID B.V. een oplossing waarbij apparatuur, goederen, onderdelen en gereedschappen volledig gemonitord worden waardoor de digitale zichtbaarheid ervan 24/7 gegarandeerd wordt, inspecties en veiligheid sterk wordt verbeterd, verlies van goederen en schade wordt gereduceerd waardoor veel (onnodige) kosten worden bespaard en het milieu minder wordt belast.

Kapitaalbehoefte

Het aansluiten van nieuwe partijen is doorgaans een tijds- en kapitaalintensief traject. Daarnaast gaat het om grotere opdrachten waarbij besluitvorming vaak op hoog (management)niveau plaatsvindt, vervolgopdrachten vergen vervolgens minder voorbereiding. MyID B.V. heeft een goed gevulde verkooppijplijn, variërend van verkooptrajecten in een beginnend tot een vergevorderd stadium. MyID’s prognose wordt o.m. gegenereerd uit de verkoop van licenties, onderhoud, updates en customization van MyID’s Master-ID software. Daarnaast groeit de omzet door verkoop van nieuwe MyID platforms door uitbreiding naar nieuwe locaties en verbreden van toepassingsgebieden bij de klant. MyID biedt namelijk flexibele oplossingen die meegroeien met de behoefte van de klant waardoor er ook vraag ontstaat naar toepassingen in andere werkgebieden, zoals van het monitoren van onderdelen naar gereedschappen, van personeel registratie naar logistieke processen etc. Om sneller door te kunnen groeien en goed in te kunnen springen op de kansen die er nu liggen heeft het bedrijf een financieringsbehoefte van €200.000.

Cijfers

Om meer informatie over cijfers te zien dient u in te loggen.

Team

MyID B.V. bestaat uit een divers en dynamisch management team met een diepgewortelde ervaring in de industrieën waarbinnen het bedrijf opereert. Alle kennis op het gebied van IT en ontwikkeling ligt binnen het bedrijf en bij de werknemers. Het team is als volgt opgebouwd:
- Pieter de Valk (CEO, oprichter & aandeelhouder). Verantwoordelijk voor algemene directiezaken, strategie, new business en sales.
- Ingrid de Rooij (CMO, oprichter & aandeelhouder). Verantwoordelijk voor marketing, communicatie, partnerschap DHL & sales.
- Rohan Joshi (CTO). Verantwoordelijk voor ontwikkeling nieuwe technologie, algemeen management IT projecten.
- Denis Esteves (Sr. Project Manager). Verantwoordelijk voor het coördineren van projecten, commercieel ondersteunend in luchtvaarttrajecten.
- Sudhir Prabhu (Sr. Software Project Manager). Verantwoordelijk voor het coördineren en managen van projecten.
- Nick van de Brug (Director IT & Development). Verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe applicaties/software, supervisie IT-projecten.
- Juliette de Valk (Management Assistent). Algemene ondersteuning aan het management team.

Vragen

Om meer informatie over vragen te zien dient u in te loggen.

€ 200.000,-
Volgeschreven Annuïteitenlening
Rente 9% A Rating
Looptijd 36 mnd G-PD 0,28 %


Downloads

Om downloads te zien dient u in te loggen.

Over de aanbieder

Om meer informatie over de aanbieder te zien dient u in te loggen.

Waarom Investormatch?

Voor de investeerder:


investeerder-rendementAantrekkelijk rendement


investeerder-kansrijkFinanciering op maat


investeerder bijkomende kosten3-voudige risico analyse


investeerder-laagdrempeligKosteloos investeren

Voor de ondernemer:


investeerder-rendementFinanciering op maat


investeerder-kansrijkEfficiënt


investeerder bijkomende kostenResultaatgericht


investeerder-laagdrempeligTransparant