times

Eijck Interieurbouw Nuth B.V.

Bedrijfsomschrijving

UPDATE: Ondernemer heeft, bovenop de prognose zoals opgenomen in deze pitch, een extra opdracht van € 113.515 binnengehaald!

Eijck Interieurbouw Nuth B.V. is opgericht in 1998 en gevestigd in Nuth. Eijck Interieurbouw ontwerpt, levert en monteert meubels, verzorgt betimmeringen en verwerkt allerlei plaatmaterialen, fineer, hardkunststof, solids, buigwerk, mdf coatings, glas, staal en lakwerk. Hierbij verzorgt Eijck Interieurbouw het gehele traject: van ontwerp met behulp van moderne software tot levering en montage via gespecialiseerde en ervaren monteurs. Eijck Interieurbouw is actief in de utiliteitsbouw, zorgsector, onderwijs en horeca en werkt samen met projectbureaus, architecten en aannemers. Ook particulieren kunnen er terecht voor maatwerk.

Het bedrijf onderscheidt zich door flexibiliteit in leveringen/levertijd te bieden door een samenwerking met diverse onderaannemers, waarbij de kwaliteit gewaarborgd blijft. De onderaannemers zijn verantwoordelijk voor de levering, montage en afwerking, waardoor Eijck Interieurbouw zich kan richten op het ontwerpen en calculeren van de meubeloplossingen.

Huidige bedrijfssituatie

Momenteel beschikt Eijck Interieurbouw over een grote order van een woonzorgcentrum van ruim € 500.000 die gedeeltelijk in 2017 en grotendeels wordt opgeleverd in 2018. Daarnaast is er een opdracht in de afrondende fase van het voortraject van ruim € 750.000 die, indien toegekend, gedurende 2018 zal worden uitgevoerd. Daarnaast zijn er meerdere opdrachten van een kleinere omvang reeds toegekend en geoffreerd.

Kapitaalbehoefte

Begin 2017 heeft Van Eijck reeds een lening uit de markt aangetrokken voor werkkapitaal in verband met een nieuwe opdracht. Nu ligt er echter een nog veel betere orderportefeuille voor 2017-2018 en is deze financiering te kort. De onderneming vraagt daarom een financiering van € 87.000,-. Dit bedrag wordt deels aangewend om eerder aangetrokken leningen af te lossen (dit kan boetevrij). Hierdoor is de financiering ondergebracht bij 1 partij. Het grootste deel zal worden ingezet als werkkapitaal t.b.v. voorfinanciering voor de kosten van de grote opdrachten. Dit werkkapitaal moet de periode overbruggen van start opdracht in 2017 tot moment van betaling. Betalingen volgen 30 dagen na levering, welke voor het grootste deel pas in 2018 plaatsvindt. Voor de voorbereiding en opstart van een opdracht (denk hierbij aan ontwerp, inkoop materiaal en onderhanden opstart van een opdracht) worden kosten gemaakt die gemiddeld 15% - 20% van de inkoop zijn en waarvoor een betalingstermijn geldt van 60 dagen.

De her te financieren lening gaat grotendeels om een lening via Funding Circle en voor een kleiner deel om een lening via Qredits.

Cijfers

Om meer informatie over cijfers te zien dient u in te loggen.

Team

Dominique Eijck (DGA) heeft 40 jaar ervaring in het ontwerpen en leveren /monteren van projectmatig meubilair. Hij ontwerpt de meubels en calculeert en offreert alles zelf.

Hij wordt ondersteund door parttime medewerker Jeanine Eijck die de administratie voert.
Daarnaast zijn er een klein aantal meubelmakers in dienst die de ontwerpen tot uitvoer brengen.

Vragen

Om meer informatie over vragen te zien dient u in te loggen.

€ 87.000,-
Volgeschreven Annuïteitenlening
Rente 9% B+ Rating
Looptijd 60 mnd G-PD 3,12 %


Downloads

Om downloads te zien dient u in te loggen.

Over de aanbieder

Om meer informatie over de aanbieder te zien dient u in te loggen.

Waarom Investormatch?

Voor de investeerder:


investeerder-rendementAantrekkelijk rendement


investeerder-kansrijkFinanciering op maat


investeerder bijkomende kosten3-voudige risico analyse


investeerder-laagdrempeligKosteloos investeren

Voor de ondernemer:


investeerder-rendementFinanciering op maat


investeerder-kansrijkEfficiënt


investeerder bijkomende kostenResultaatgericht


investeerder-laagdrempeligTransparant