times

IJssalon Irene/Myrthe's Delight

Bedrijfsomschrijving

IJssalon Irene is al 22 jaar een begrip in Bussum. Sinds zeven jaar wordt de salon gerund door Ben en Cobi van Rooijen. Ben is een gepassioneerd ijsmaker en heeft een goede naam opgebouwd met de kwaliteit van zijn ijs. Wegens gezondheidsredenen gaan Ben en Cobi hun zaak verkopen aan Adriaan Ribbeling van Myrthe’s Delight.

Myrthe’s Delight (MD) heeft een ijsbereidingstechniek ontwikkeld waarmee culinair ijs gemaakt kan worden waarbij het suiker- en vetgehalte met circa 50% wordt gereduceerd. Op deze manier wordt ijs een volwaardig verantwoord voedingsproduct. MD levert B2B aan met name horeca. Bijkomend voordeel van de overname is dat de productiefaciliteiten van de ijssalon (het hele jaar) gebruikt kunnen worden voor het produceren van MD.

Huidige bedrijfssituatie

Myrthe’s Delight (MD) heeft zich sinds 2016 helemaal op de horeca gericht. De snelle opkomst van ambachtelijk ijs is in de horeca beperkt doorgedrongen. IJs wordt door veel chefs als garnituur voor een dessert gezien. In de acquisitie merkt dhr. Ribbeling dat de interesse wel toeneemt. Chefs zijn zich daarnaast ook steeds beter bewust van de tendens bij de consument minder suiker te willen innemen.

Op dit moment zijn de grote concurrenten in de horecamarkt Otelli, Van Eck, Min 7 en Pavane. Op dit moment levert MD aan ongeveer 30 restaurants. Het doel is dit in 2017 nog te laten groeien tot 50 – 70 restaurants. In 2018 wordt gestreefd naar een verdubbeling van het aantal restaurants. Het ijs is niet alleen caloriearm, maar met het gebruik van de beste, natuurlijke ingrediënten sluit het ijs tevens goed aan bij de snelgroeiende vraag naar authentieke smaken. Waar (economisch) haalbaar maakt Myrthe’s Delight zoveel mogelijk gebruik van biologische ingrediënten.

Naast de horeca is voor MD de festivalmarkt en de cateringmarkt zeer interessant. Er zijn inmiddels afspraken voor het volgende seizoen met Blijburg en Noorderlicht voor de festivals die bij deze ondernemingen worden georganiseerd. De ijssalon zal in de winter niet meer sluiten. De ijsverkoop zal doorgaan, maar waarschijnlijk met een groot accent op het thuisbezorgen (dessert service). Ook zal een winteraanbod worden geïntroduceerd, van verantwoord en lekker hartig eten. Daarbij is de doelgroep ook de lunch voor de vele kantoren die zich in een straal van 1.5 km van de ijssalon bevinden, e.e.a. in samenwerking met Thuisbezorgd. In de winter is Irene dan de enige ijssalon in Bussum en Naarden die het hele jaar open is. In Hilversum is één ijssalon het hele jaar open.

Kapitaalbehoefte

De kapitaalbehoefte voor de overname van de ijssalon is €60.000. De annuïteitenlening loopt vijf jaar tegen een rentepercentage van 9% op jaarbasis. Er is een intentieverklaring van de overname in het bezit van Investormatch. De overname heeft al plaats gevonden per 1 augustus jl. in het vertrouwen dat de crowdfunding via Investormatch zal slagen. Myrthe’s Delight exploiteert de ijssalon Irene reeds, dit is met name omdat de maand augustus een belangrijke omzet maand is in het ijsseizoen en een goede maand voor de nieuwe eigenaar om ingewerkt te worden.

Cijfers

Om meer informatie over cijfers te zien dient u in te loggen.

Team

Adriaan Ribbeling heeft voordat hij rechten studeerde en advocaat werd, 10 jaar in de horeca gewerkt, o.a. als chef en als manager. Hij is nu al weer 6 jaar ijsmaker. Ivar Doornenbal is sinds 2016 de sales medewerker.

Vijf van de zeven medewerkers van Irene blijven in de nieuwe situatie voor Irene werken (op basis van 0 urencontracten). Bas (ontwerper) en Lana (marketeer) van Rooijen, de zoon en schoondochter van Ben en Cobi zullen helpen bij de product- en conceptontwikkeling en publiciteit op de sociale media. Bas is concept en decorontwerper voor o.a. RTL en de NOS. Lana heeft marketing gestudeerd en heeft bij verschillende bedrijven als marketeer gewerkt. Voor de technische productontwikkeling heeft MD een samenwerking met Sensus (Royal Cosun), Brenntag en Galatea (Italië).

Vragen

Om meer informatie over vragen te zien dient u in te loggen.

€ 60.000,-
Volgeschreven Annuïteitenlening
Rente 9% B Rating
Looptijd 60 mnd G-PD 0,40 %


Downloads

Om downloads te zien dient u in te loggen.

Over de aanbieder

Om meer informatie over de aanbieder te zien dient u in te loggen.

Waarom Investormatch?

Voor de investeerder:


investeerder-rendementAantrekkelijk rendement


investeerder-kansrijkFinanciering op maat


investeerder bijkomende kosten3-voudige risico analyse


investeerder-laagdrempeligKosteloos investeren

Voor de ondernemer:


investeerder-rendementFinanciering op maat


investeerder-kansrijkEfficiënt


investeerder bijkomende kostenResultaatgericht


investeerder-laagdrempeligTransparant