times

Crowdfunding én een investeerder voor Advanced Sealing Technology

09-05-2019
Na een succesvolle crowdfundingcampagne kwam Freek Teunissen van Advanced Sealing Technology (AST) ook in contact met een informal investor via Investormatch.
Advanced Sealing Technology B.V. is een technisch innovatief bedrijf. “Eigenlijk doen wij twee dingen”, legt Freek uit. “Wij zijn specialist in afdichtingsoplossingen voor alles wat beweegt, maar niet leeft. Daarnaast zijn wij bezig om een assortiment van anti-overstromingsartikelen op te bouwen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan producten die voorkomen dat er regen in je gebouw komt na een overstroming.”

Op zoek naar financiering

Om het bedrijf te kunnen laten groeien, ontstond er behoefte aan financiering. Freek: “Wanneer je start met een onderneming, heb je vaak te weinig kapitaal. Soms heb je zelfs helemaal géén kapitaal. Toch moet je dingen vooruitbetalen en dat drukt op je cash flow. Wij kozen in eerste instantie voor een factoring bedrijf, maar dat kostte uiteindelijk heel veel geld. Daar wilden we vanaf, want het ging ten koste van onze marge en winst.”

Crowdfunding bij Investormatch
Via mijn oud-collega Carel Bruinings kwam ik bij Investormatch terecht. “Carel vraagt al jaren succesvol WBSO subsidie voor ons aan en raadde ons aan om eens te gaan praten bij Investormatch.” Dat deed Freek en hij ging het gesprek aan met Peter van Meersbergen die hem adviseerde om een crowdfundingcampagne op te zetten. “Dat was best wel even spannend, maar binnen drie dagen zat onze pitch vol!” Het leverde AST zelfs de 13e plaats in de Crowdfunding Top 40 op.

Investeerder gezocht
Om de waterwerende productlijn in de markt te zetten was er een jaar later opnieuw financiering nodig. Dit keer ging Freek op zoek naar een informal investor en ook deze zoektocht slaagde. Er volgden gesprekken met drie potentiële investeerders, waarvan één leidde tot een deal. Freek blikt dan ook tevreden terug op de samenwerking met Investormatch: “Peter heeft een super professionele aanpak. Hij komt met goede adviezen in de breedste zin van het woord. Bijvoorbeeld wat je wel moet zeggen tegen investeerders en vooral ook wat niet.”

Ook op zoek naar een investeerder?
Bent u ook op zoek naar een investeerder en denkt u dat een informal investor in deze behoefte kan voorzien? Dien dan geheel vrijblijvend een financieringsaanvraag in bij Investormatch. Wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op om uw aanvraag te bespreken.

Direct financiering aanvragen

Gerelateerde artikelen