times

Groeifinanciering voor de salarisverwerkingssoftware van Employes

19-03-2019
“Shit! Het einde van de maand nadert en ik moet de salarissen nog uitbetalen.” Het is een gedachte die veel mkb-ondernemers zullen herkennen. De software van Employes biedt uitkomst, want hiermee kunnen ondernemers salarissen op een makkelijke en transparante manier verwerken.
Het verwerken van salarissen is voor veel ondernemers iedere maand weer een doorn in het oog. Het kost veel tijd en energie die je liever ergens anders in steekt. “Dat moet toch makkelijker kunnen?”, dacht Rob Kroezen. Daarom begon hij in 2016 te bouwen aan een testproduct dat hij koppelde aan het salarisverwerkingsbedrijf van zijn vader. Kroezen: “Het bleek een mooi begin, maar er kwamen nog wel veel handmatige werkzaamheden bij kijken. Eigenlijk super inefficiënt dus.”

Op zoek naar geld

Om de software verder te kunnen ontwikkelen zodat deze efficiënter én gebruiksvriendelijker zou worden, was financiering nodig. Daarom ging Rob op zoek naar een investeerder. Die zoektocht begon bij het MKB Fonds Drenthe waar Rob al snel werd doorverwezen naar Investormatch. Het was consultant Jeroen Snellen die Rob begeleidde in zijn zoektocht naar een informal investor. Met succes, want er werd een deal gesloten met een investeerder. Niet direct, want een eerste investeerder kreeg volgens Rob toch koudwatervrees toen de deal bijna rond was, maar een tweede kandidaat meldde zich al snel omdat ook hij de potentie van Employes zag.

Tijd om op te schalen

“Dankzij de investering hebben wij de software verder kunnen ontwikkelen tot wat het vandaag de dag is. We ontvangen bovendien WBSO subsidie waardoor de ontwikkelkosten ook nog eens omlaag gaan”, legt Rob uit. “Met drie mensen op de loonlijst en ruim 300 klanten door heel Nederland wordt het nu tijd om op te schalen. Wij zijn er klaar voor!”

Ook op zoek naar een investeerder?
Bent u ook op zoek naar een investeerder en denkt u dat een informal investor in deze behoefte kan voorzien? Dien dan geheel vrijblijvend een financieringsaanvraag in bij Investormatch. Wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op om uw aanvraag te bespreken.

Direct financiering aanvragenGerelateerde artikelen