times

Maritiem platform OnBoard vindt investeerder via Investormatch

26-03-2018
Drie jaar geleden ontstond het idee voor OnBoard: een platform voor de maritieme sector. Hierop zou alles moeten samenkomen, van sensoren tot aan machines en systemen aan boord en van de bemanning tot aan partners en de industrie. Het platform werd in 2017 gelanceerd en dankzij een investeerder kunnen er nu drie nieuwe applicaties ontwikkeld worden.
Bedrijven in de maritieme sector zijn in hoge mate afhankelijk van real-time informatie, maar soms is deze moeilijk te verkrijgen. “Dat komt doordat processen vaak versnipperd zijn”, legt OnBoard bedenker Erwin Strik uit. “Het is tegenwoordig vrijwel onmogelijk om als organisatie alleen te werken in deze sector. Er is zoveel informatie beschikbaar, maar de middelen om deze informatie te delen waren voorheen te beperkt. In plaats van allerlei losse applicaties, moest er één platform komen waarop de informatieprocessen geautomatiseerd zijn. En dan ook nog zo laagdrempelig mogelijk.” Samen met Florus Wilming bedacht Erwin OnBoard. Er werd een CTO aangenomen en er werd een samenwerking gestart met een strategische partner.

Een internationale award voor OnBoard
“Je kunt OnBoard eigenlijk zien als een IPhone met vier standaard applicaties”, legt Erwin uit, “maar het platform kan verder volledig ingevuld worden naar de wensen en behoeften van de afnemer.” Dat de heren iets unieks hadden ontwikkeld, bleek in oktober 2017 toen het platform de Duke’s Choice Award won bij Oracle's JavaOne in San Francisco.Dit event staat bekend als de grootste Java technologieconferentie ter wereld. Tijdens deze conferentie worden prijzen uitgereikt aan bedrijven die de Java technologie op baanbrekende wijze toepassen.Op zoek naar een investeerder
Na de lancering stond het OnBoard team voor de keuze: Willen we organisch doorgroeien of moet het sneller gaan? Er werd gekozen voor dat laatste en dat betekende dat er een investeerder moest worden gezocht. De keuze voor Investormatch was vervolgens snel gemaakt. In het beginstadium van het ontwikkelproces werden Erwin en Florus namelijk al gewezen op de diensten van het crowdfundingplatform. Erwin: “Destijds was het niet aan de orde, maar toen wij in oktober op zoek gingen een investeerder stond Investormatch direct op onze agenda.”

Pitchen bij Investormatch
In december 2017 stonden Erwin en Florus tijdens de investeerdersmeeting tegenover de informal investors van Investormatch. Dat was een nieuwe ervaring. “Het is heel apart om je verhaal in drie minuten te doen, maar dat is goed gelukt!” vertelt Erwin. Na afloop van de meeting werden er contactgegevens uitgewisseld met een aantal gesprekken als gevolg. Tijdens één van deze gesprekken, waarin Erwin en Florus meer inzage gaven in de toekomstplannen van OnBoard, werd de investeerder gevonden. Deze investering wordt aangewend om nieuwe applicaties te ontwikkelen en nog meer klanten in binnen- en buitenland te kunnen bedienen.

Ook op zoek naar een investeerder?
Bent u ook op zoek naar een investeerder en denkt u dat een informal investor in deze behoefte kan voorzien? Dien dan geheel vrijblijvend een financieringsaanvraag in bij Investormatch. Wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op om uw aanvraag te bespreken.

Gerelateerde artikelen