times

Een crowdfund platform gefinancierd door informal investors

31-05-2017
Thijs Sprangers is oprichter van Live on Demand, een crowdfund platform waar mensen zelf een evenement met spreker kunnen initiëren. Inmiddels maakt Live on Demand van haar succesvolle crowdfunded events, zoals ‘Breaking Barriers’ en ‘Reinvent Education’, jaarlijks terugkerende formats. Jij werft vooraf de crowd, dan organiseert Live on Demand het event.
Private equity voor power to the people!
Thijs Sprangers: “Mooi om bij te dragen aan evenementen geïnitieerd door ‘gewone’ mensen. Power to the people! Die mensen zijn vaak heel inspirerend en energierijk. We creëren ontmoetingen die anders niet hadden plaatsgevonden. Na afloop is er altijd veel enthousiasme dus we plannen tegenwoordig meteen een vervolgevent. De uitdaging is om die ook vol te krijgen.”

Het verhaal waar business angels op zitten te wachten

Het succes van Live on Demand stoelde op de hypothese dat mensen vooraf willen bijdragen om iemand te horen spreken. Met een klein platform hebben ze die aanname bewezen. Dat maakte hun pitch sterk. Toch stelde Investormatch als voorwaarde dat ze een pitchtraining deden. Thijs Sprangers: “Het leek ons eerlijk gezegd overbodig, maar we hebben er veel aan gehad. We deden nog korter en krachtiger ons verhaal, met een pitch format dat beter inspeelde op ‘veelgestelde vragen’ van investeerders.”

Profiteer van een groot netwerk van investeerders

Na de pitchtraining waren ze klaar voor een pitchsessie en daar kwamen meteen zes geïnteresseerden uit. Met één daarvan zaten ze perfect op een lijn, dat is hun investeerder geworden. Thijs Sprangers:”Het voordeel van Investormatch is dat ze een groot netwerk hebben met mensen die echt op zoek zijn naar interessante business. Ik coach veel startende ondernemers en wijs ze altijd op Investormatch. Als je goed je verhaal doet voor een zaal met dertig investeerders dan komt daar zeker iets uit.”Gerelateerde artikelen