times

Investeerders voor zonne-energie dankzij crowdfunding

25-05-2017
In 2014 richtte Teun van Sinten SolisPlan op om zonnepanelen aan te bieden aan bedrijven op basis van lease. Zo kunnen het MKB en grootzakelijke ondernemers zonder dure investering toch hun eigen energie opwekken en bijdragen aan duurzaamheid.
Zelf ondernemen is vrijheid
Teun van Sinten: “De vrijheid van het zelf ondernemen, daar krijg ik energie van. En van bijdragen aan een oplossing voor het klimaatprobleem. Niet alleen Nederland staat voor een grote energietransitie, maar ook de rest van hele wereld. Wij geven bedrijven de kans mee te doen aan die ontwikkeling.”

Van startkapitaal naar de volgende fase
Via Investormatch kon met crowdfunding het bedrijf naar de volgende fase worden gebracht. SolisPlan is stevig aan het groeien. En de vooruitzichten zijn goed want er zijn nog heel wat ‘braakliggende’ daken voor zonnepanelen. Teun van Sinten: “Tijd en energie zijn het probleem niet. Dat heeft iedereen die popelt om een bedrijf te beginnen. Het manco is geld. Met deze manier van crowdfunding was dat probleem zo opgelost.”

De keuze voor Investormatch

Teun van Sinten: “Voor ons begon het op de ‘Dag van het Ondernemen’. Daar kwamen we in contact met Jeroen Snellen van Investormatch en dat was meteen een goed gesprek. In de hype van toen ging het allemaal heel snel. Voor ik het wist stonden we op het Investormatch platform.”

Investeerders gezocht, financiering rond
Met een pitch voor crowdfunding bij Investormatch hoopte Teun van Sinten het laatste deel van de financiering van zijn plannen rond te krijgen. Investeerders weten Investormatch te vinden dus aan zijn vraag werd rap voldaan. Teun van Sinten : “Wat ik prettig vind is dat ze bij Investormatch nergens omheen draaien, ze zijn heel direct en duidelijk. En ook het snelle contact is fijn, mailtjes worden vlot beantwoord. Ze nemen je serieus en helpen je om tot één helder plan te komen.” Dat heldere plan sloeg aan bij de ‘crowd’ waardoor het project in no time volliep.Gerelateerde artikelen