times

Investormatch helpt FairField groeien

06-03-2017
Zoals de naam al doet vermoeden is FairField Training en Coaching specialist op het gebied van opleidingen en trainingen voor uitvoerende medewerkers en operationeel leidinggevenden. Dankzij bemiddeling van Investormatch kwam FairField in contact met investeringsmaatschappij Pitteloo Capital.

FairField werkt voor toonaangevende bedrijven in het groot- en middenbedrijf. Hierbij ligt de focus op arbeidsintensieve bedrijven, zoals de schoonmaakbranche en in de logistieke sector. De opleidingsprogramma’s, hebben een zeer praktisch karakter.

Behoefte aan kapitaal én kennis
Om de groeiambities te verwezenlijken was er behoefte aan twee zaken. Enerzijds was er kapitaal, maar daarnaast was er ook behoefte aan een partner die de nodige kennis en een kwalitatief netwerk met zich mee zou brengen. Zo werd er contact gelegd met matchmaker Jeroen Snellen van financieringsplatform Investormatch.

Investeringsmaatschappij Pitteloo Capital
De partner werd uiteindelijk gevonden in de private investeringsmaatschappij Pitteloo Capital. Pitteloo heeft een fonds ter grootte van € 5 miljoen beschikbaar voor deelnemingen en financieringen en daarnaast hebben zij een groep van kennis-georiënteerde bedrijven achter zich. “Als er één partij is die het portfolio van FairField kan versterken , dan zijn zij het,” legt Bart Godding uit. Pitteloo Capital heeft 20% belang genomen in FairField.

Een blik in de toekomst
En nu? De partner die zowel kan voorzien in kapitaal als ook in kennis, is gevonden. Die wens is vervuld. Als je de CEO Bart Godding van FairField nu vraagt wat de toekomstplannen zijn en hoe FairField Training en Coaching er in 2022 volgens hem uit zal zien, is het antwoord ambitieus: “We streven naar een verviervoudiging van de omzet.”Gerelateerde artikelen