times

Investormatch legt stevig fundament onder 112Motion

04-08-2016
Door de vergrijzing worden er dagelijks meer en meer mensen afhankelijk van medische zorg. 112Motion speelt hierop in met een stijlvol vormgegeven wearable de “112Motion Fall Alert”. Een unieke armband die automatisch contact opneemt met een hulpcentrale wanneer er sprake is van een val van de drager.

Op basis van locatie (gps), hartslag en lichaamstemperatuur zien hulpverleners real time waar het ongeluk heeft plaats gevonden en hoe het met het slachtoffer is gesteld. De 112Motion armband en het bijbehorende softwareplatform is medio oktober beschikbaar voor risicogroepen als mindervalide ouderen en cva patiënten in heel Europa.

Eigenaar Nanno van der Laan is blij met de hulp en het advies van Investormatch. “Dankzij Investormatch was er snel een match met een business angel, iets dat soepeler ging dan ik vooraf had gedacht. Na teleurstellende ervaringen met banken en investeerders kwam Investormatch met een realistische oplossing waarmee ik 112Motion ook verder kan uitbouwen.”

Voor 112Motion is de armband de eerste van vele zorg gerelateerde wearables die het leven van hulpbehoevenden een stuk gemakkelijker en veiliger gaan maken. Hiermee speelt 112Motion direct in op de groeiende behoefte van verzekeraars en medici om zorg betaalbaar en bereikbaar te maken voor ouderen.


Gerelateerde artikelen