times

Investormatch en Gallerease: de kunst van het investeren

13-06-2016
Gallerease, het innovatieve online kunstplatform dat galeries en kunsthandels direct in contact brengt met een breed internationaal publiek van kunstliefhebbers en verzamelaars, heeft dankzij bemiddeling van het Amsterdamse Investormatch, succesvol funding opgehaald in de tweede seed-capital ronde sinds oprichting begin februari dit jaar. De investeerder neemt tegen een onbekende waardering een minderheidsbelang in Gallerease.

Gallerease onderscheidt zich van haar concurrenten door haar managementteam en speciaal ontwikkelde zoekmachine. Onder leiding van Frederick Gentis beschikt het team over een taxateur en curator met ruim een decennium aan internationale ervaring in de kunstwereld om de kwaliteit te waarborgen. De zoekmachine helpt bezoekers op speelse wijze het perfecte kunstwerk te vinden, op te slaan en te kopen door analyse van meta-data. Gallerease opereert als introductie voor de kunstwereld. Zowel bezoekers als aanbieders hebben een intern messaging-systeem om dit doel te faciliteren.

Gallerease wordt internationaal gezien als regelrechte doorbraak in de vaak conservatieve kunstwereld en wordt geroemd voor haar respect voor de kunstaanbieders en ruime ervaring op het gebied van kunst en cultuur. De investering zal worden gebruikt voor marketing-doeleinden, uitbreiding van het team en pan-Europese groei.

Investormatch financiert het MKB op twee manieren. Het netwerk van private investeerders participeert met kennis en kapitaal in ondernemingen. Daarnaast kunnen bestaande bedrijven door middel van crowdfunding een lening krijgen. Op deze manieren kan het MKB voor zowel risicodragend als vreemd vermogen bij Investormatch terecht.


Gerelateerde artikelen