times

Fairphone haalt € 20 miljoen op

13-12-2018
Nadat Fairphone in augustus 2018 nog € 2,5 miljoen middels crowdfunding ophaalde, heeft de duurzame smartphonemaker in het vierde kwartaal van 2018 nog eens € 20 miljoen opgehaald.
Het bedrijf heeft tijdens een investeringsronde € 7 miljoen opgehaald. Dat is € 2 miljoen meer dan vooraf werd verwacht. Daarnaast heeft Fairphone € 13 miljoen aan leningen via ABN AMRO en het Dutch Good Growth Fund ontvangen.

Geld voor groei
De investering wordt aangewend om verder te groeien. Er zullen meer telefoons geproduceerd moeten worden, zodat er meer verkocht kan worden. Daarnaast moet er meer geld gaan naar R&D-werkzaamheden.

Nieuwe CEO
In het vierde kwartaal van 2018 is er ook een nieuwe CEO aangetreden: Eva Gouwens. Zij komt van Tony’s Chocolonely, waar de omzet onder haar leiding met gemiddeld 50% per jaar groeide.

Over Fairphone
Fairphone produceert duurzame telefoons. De oprichters van Fairphone willen de industrie inspireren om de productieketen zowel duurzamer als socialer te maken. Inmiddels heeft het bedrijf meer dan 70 werknemers uit 20 landen. Er zijn meer dan 100.000 Fairphone bezitters.

Gerelateerde artikelen