times

Opmerkelijk verschil in diversiteit van Europese start-ups

07-12-2018
In 2018 werd gemiddeld 93% van het groeikapitaal voor Europese start-ups opgehaald door start-ups met mannelijke oprichters. Van het totaal aantal gesloten deals ging 85% naar deze groep. Dit blijkt uit het jaarlijkse State of European Tech rapport van investeringsfonds Atomico.
Op dit moment presteren start-ups onvoldoende volgens Atomico-oprichter Niklas Zennström. Diversiteit in geslacht en afkomst, maar ook fysieke en cognitieve verschillen zullen volgens hem leiden tot betere prestaties. Investeerders moeten aansturen op een verandering op dit gebied.

Toolkit
Voor ondernemers die meer diversiteit willen, lanceert Atomico een toolkit. Deze handleiding is bedoeld om stapsgewijs hulp te bieden bij het plannen, invoeren, monitoren en verbeteren van diversiteit binnen een organisatie.

Erkenning probleem
Vooral mannelijke ondernemers en investeerders vinden het probleem niet zo groot. Meer dan de helft van de mannen noemt de Europese techsector divers, tegenover 38% van de vrouwen. Het onderzoek is gebaseerd op input van vijfduizend mensen en data van verschillende sites, zoals Dealroom en EuroStat.

Bron: Sprout.nl

Gerelateerde artikelen