times

Hoogste bedrag ooit via crowdfunding: meer dan $ 200 miljoen

20-11-2018
Dankzij donaties op het crowdfundingplatform Kickstarter heeft de ontwikkelaar van de game Star Citizen $ 200 miljoen opgehaald. Dat betekent dat dit één van de meest succesvolle crowdfundingprojecten allertijden is.
De crowdfundingcampagne is gestart in 2012. Het idee was toen om de sci-fi game in 2014 te lanceren als een vervolg op de Wing Commander Games. Doordat de teller snel opliep is er besloten om het plan uit te stellen. Inmiddels hebben meer dan 2 miljoen mensen bijgedragen aan de totstandkoming van de pc-game.

Ontmoetingsplek op levensgrote planeten
Star Citizen belooft de grootste game ooit te worden waarin ruimteverkenning, ruilhandel en schietwerk centraal staan. Het moet een universum worden waar miljoenen gamers elkaar kunnen ontmoeten op levensgrote planeten. Via het crowdfundingproject kun je nu al ruimteschepen kopen voor de game. Hiervan is al gretig gebruik gemaakt.

Crowdfunding Top 40
In Nederland wordt iedere week de Crowdfunding Top 40 gepubliceerd met daarin de crowdfundingprojecten die in de week daarvoor het meeste geld hebben opgehaald. Deze lijst wordt iedere vrijdag uitgebracht door DB&P.

Gerelateerde artikelen