times

Regulering crowdfunding op Europees niveau?

08-11-2018
Deze maand gaat Brussel bekijken of er een Europese regulering voor crowdfunding haalbaar is.
Er wordt al een tijdje gekeken naar de mogelijkheden om crowdfunding op Europees niveau te reguleren. Reden hiervoor is dat crowdfundingplatformen nog steeds tegen problemen aanlopen wanneer zij hun diensten internationaal willen aanbieden. Kosten en ingewikkelde processen zorgen ervoor dat platformen minder de behoefte hebben om de landsgrenzen over te gaan.

Eerste aanzet
In maart 2018 werd een eerste aanzet gedaan met het FinTech-actieplan. Het doel van dit plan is om bedrijven in de financiële sector te stimuleren om nieuwe technologische ontwikkelingen te omarmen. De Europese Commissie stelt dat dit plan ook de groei van de Europese crowdfundingmarkt goed kan doen.

Grens van € 1 miljoen
Het eerste voorstel werd met gemengde gevoelens ontvangen. Een belangrijke reden was de bovengrens van € 1 miljoen per project en de beperking van marketingactiviteiten. De grens van € 1 miljoen is bepaald vanwege het risico dat crowdfunding met zich meebrengt. Volgens crowdfundingexpert Ronald Kleverlaan zal de Europese Commissie de grens van € 1 miljoen opschroeven tot € 5 of € 8 miljoen. Of hij gelijk zal krijgen ontdekken we later deze maand, wanneer de Europese Commissie haar plannen bekendmaakt.

Bron: participaties.nl

Gerelateerde artikelen