times

Investeerders steken € 1 miljoen in ALS-start-up MindAffect

15-05-2018
Volgens MindAffect zou een breincomputer uitkomst kunnen bieden voor iemand die lijdt aan ALS. De Nijmeegse start-up borduurt hierbij voort op eerder onderzoek en ontving hiervoor € 1 miljoen euro van Nederlandse investeerders.
MindAffect komt voort uit de Radbout Universiteit en ontwikkelde een techniek waarbij een computer bestuurd wordt door middel van hersenactiviteit. De techniek biedt ALS-patiënten de mogelijkheid een computer aan te sturen en middels deze te communiceren.

Betrokken investeerders
Eén van de Investeerders is havenondernemer Bernard Muller, die zelf ALS heeft en de techniek reeds gebruikt. Zijn persoonlijke missie is ALS de wereld uit te helpen. Daarnaast staken de oprichters van de slimme thermostaat Toon, ontwikkelingsmaatschappij Oost NL en Medisch Specialistisch bedrijf Isala geld in MindAffect. Ivo de la Rive Box, directeur van MindAffect, is blij met de investeringen. “Wij zijn er trots op dat we het vertrouwen hebben gekregen van zoveel verschillende partijen in de markt om onze technologie verder uit te ontwikkelen tot een product voor mensen die hun vermogen tot communiceren zijn verloren.”

Gerelateerde artikelen