times

€ 10 miljoen voor investeringen in innovatieve start-ups

16-04-2018
Via de regeling Seed Business Angel Fondsen (SBAF) stelt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat € 10 miljoen beschikbaar voor private fondsen die willen investeren in creatieve start-ups en het innovatieve MKB.
Per fonds kunnen business angels (informal investors) maximaal € 1 miljoen lenen van de overheid. Met behulp van deze regeling wil staatssecretaris Mona Keijzer de drempel verlagen om kapitaal te investeren in jonge bedrijven die snel groeien. De samenwerking tussen investeerders en start-ups wordt dus gestimuleerd. De eerste leningsovereenkomst is inmiddels ondertekend. Het gaat om een bedrag van € 600.000 voor Orthos Ventures. Dit investeringsfonds richt zich op start-ups in de ruimtevaart, robotica en kunstmatige intelligentie.

Wilt u gebruikmaken van het fonds?
Wilt u samen met een andere investeerder investeren in technostarters of creatieve starters? Dan is de Seed Business Angels regeling interessant voor u. De overheid verdubbelt namelijk uw investeringsbudget met een lening tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden. Zo betaalt u uw lening alleen terug wanneer uw investeringen geld opleveren. Investormatch helpt Business Angels bij het aanvragen van een lening via de SBAF-regeling. Bent u een business angel en wilt u een aanvraag indienen? Neem dan contact met ons op via info@investormatch.nl

Subsidies en crowdfunding
Naast deze regeling, zijn er meer mogelijkheden voor start-ups om aan financiering te komen. Zo is er de Vroegefasefinanciering (VFF), een subsidie die innovatieve ondernemers ondersteunt bij het succesvol in de markt zetten van hun bedrijf.

Gerelateerde artikelen