times

Groeifinanciering voor refurbished Apple devices

21-12-2017
Aanbieder van refurbished iPhones en andere Apple apparaten Forza Refurbished heeft een investering ontvangen van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). Forza Refurbished zal de investering gebruiken om groei mogelijk te maken zodat de Bredase onderneming kan voldoen aan de groeiende vraag in de markt voor refurbished high-end apparaten.
In de komende jaren zal de markt voor refurbished smartphones sterk groeien door de toenemende vraag naar deze betaalbare high-end apparaten. Mede door de nieuwe Wft-wetgeving is deze toenemende vraag tot stand gekomen. De Wft-wetgeving zorgt ervoor dat smartphones op afbetaling boven de € 250 gezien worden als lening. Dit levert consumenten registratie bij Bureau Kredietregistratie op wat kan leiden tot beperkingen bij het afsluiten van een hypotheek. Dankzij deze nieuwe regelgeving zijn veel Nederlanders op zoek naar een goedkopere optie.

Refurbishing en besparingen

Forza zet robots in voor kwaliteitscontrole van hun apparaten. iPhones worden uitgebreid getest op meer dan vijftig aspecten. Hierbij worden problemen met het device gesignaleerd en hersteld door specialisten. Door refurbishing maakt het bedrijf een betaalbaarder en duurzamer alternatief voor iPhones, iPads of MacBooks. Besparingen kunnen oplopen tot 60% waardoor Forza high-end apparaten van Apple toegankelijker zijn voor een breder consumentenpubliek.

Tweedehands smartphones

Na onder andere Belsimpel.nl, Tele2, Telfort en Wehkamp is ook KPN klant geworden bij Forza. Jan-Willem van Dijk, CEO van Forza Refurbished, zegt dat de interesse van deze premium merken een sterk vertrouwen laat zien in de markt. Het kopen van een tweedehandsauto wordt vaak gedaan, maar in de afgelopen jaren was dit minder vanzelfsprekend bij smartphones. Dankzij de hoge kwaliteit die Forza levert beginnen zowel consumenten als retailers vertrouwen te krijgen in deze markt.

Gerelateerde artikelen