times

Nieuwe investeringsfondsen voor scale-ups

17-12-2017
Investeringsmaatschappij Fortino Capital lanceert haar tweede investeringsfonds. In dit fonds zal €200 miljoen beschikbaar worden gesteld voor investeringen in scale-ups binnen de Benelux.
De investeringsmaatschappij die eerder in scale-ups zoals Bloomon, Buybay en Teamleader had geïnvesteerd, breidt met dit tweede fonds haar investeringen uit. Deze investeringen zijn gericht op grotere en meer traditionele bedrijven die niet achter willen blijven in de digitale revolutie. De digitalisering heeft invloed op alle sectoren, maar voornamelijk traditionele bedrijven hebben moeite met dit proces. Het fonds vermeldt dat dit type bedrijven de kans zou moeten grijpen om relevant en competitief te blijven.

Tweede fonds

Dit tweede fonds is meer dan tweemaal de omvang van het eerste fonds, wat €80 miljoen bedraagt. Fortino Capital I heeft momenteel 13 bedrijven in de portefeuille. Voor dit tweede fonds komen momenteel een vijftal bedrijven in aanmerking. Hierbij zal het gaan om investeringen tussen de €5 en €25 miljoen voor minderheids- of meerderheidsbelangen.

Nimbus

Investeringsmaatschappij Nimbus gaat zich richten op scale-ups. Samen met Sem Alberga, Auke van den Hout en Paul Nederkoorn richten zij een investeringsfonds op ter waarde van €25 miljoen. Het doel is om dit fonds te gebruiken voor 10 investeringen. Een voorwaarde voor het in aanmerking komen voor een investering als scale-up is dat het een omzet van minimaal €1 miljoen moet hebben.

Gerelateerde artikelen