times

Recordbedrag opgehaald aan investeringen tijdens event

27-11-2017
Tijdens het Haarlemse startup-event ‘Present Your Startup’ is een recordbedrag aan investeringen opgehaald. Het online trainingsplatform Maester gooide hoge ogen met het ophalen van maar liefst € 420.000. Dit gebeurde ‘live’ tijdens de finale van het evenement op 22 november in Pathé te Haarlem.
Aan de finale namen 6 startups deel die financiering nodig hadden. De ondernemers mochten een korte pitch houden. Hierna kon een elfkoppige jury, waarvan een ieder een venture vertegenwoordigde, en een honderdtal angels live beslissen of ze in de startup wilden investeren. Het event was met een livestream te volgen. De investeringen konden live tijdens het event worden gedaan middels de smartphone met de buzzmaster-app. In een tijdsbestek van enkele minuten konden zo enorme bedragen worden opgehaald door de startups.

Maester winnaar event

De winnaar van het event is de online trainingstool Maester. De jury koos voor deze startup vanwege de marktpotentie van het product en de effectiviteit die de trainingstool biedt. Het bedrijf wint een reis naar de Amerikaanse Present Your Startup en krijgt de kans om met topspecialisten op het gebied van innovatie te praten. Maester heeft € 420.000 opgehaald.

Publieksprijswinnaar Stagefinder

De winnaar van de publieksprijs Stagefinder heeft, naast het opgehaalde bedrag tijdens het event, een aantal gesprekken met een investeerder ingepland over een investering van nog eens €200.000 aan financiering.

Opstap naar meer financiering

Het bedrag dat de winnaar tijdens het event heeft opgehaald geldt slechts als een opstap naar een nog hoger financieringsbedrag. Drie winnaars van de vorige edities van het event haalden in totaal € 4 miljoen aan investeringen op. De verwachting is dan ook dat het bedrag van Maester flink zal stijgen de komende tijd.

Invloed van het event

De winnaar van de editie van vorig jaar NoFoodWasted won later in het jaar ook de NRC Impact Award. De winnaar van het jaar daarvoor Zivver heeft inmiddels 35 werknemers en het bedrijf heeft € 3 miljoen opgehaald in een tweede investeringsronde. Dit laat zien dat het winnen van Present Your Startup een grote invloed heeft op het succes van de startup. Ieder jaar worden door het event de pareltjes geselecteerd en gekoppeld aan investeerders uit binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen