Investormatch - Arent Janszoon Ernststraat 595C - Amsterdam - 020 303 12 41 - info@investormatch.nl

Equity-Crowdfunding groeit fors in Spanje

De eerste kwartaalcijfers van crowdfunding in Spanje zijn rooskleurig; de populariteit van crowdfunding neemt ook hier toe. In het eerste kwartaal van dit jaar werd er bijvoorbeeld al 60% behaald van het kapitaal dat in 2016 gedurende het hele jaar is binnengehaald.

Gemiddeld wordt er in de branche in Spanje zo’n € 300.000 opgehaald, de cijfers van Crowdcube laten zien dat die bedragen bij bepaalde platforms toenemen. Zo haalden de p2p-leenplatforms Zank en LoanBook respectievelijk € 508.000 en € 750.000 op via Crowdcube en haalde Bionure zo’n € 1,2 miljoen op via Capital Cell, een platform gefocust op biotechbedrijven.

Ondersteuning van buitenaf
Crowdcube is samen met The Crowd Angel and Capital Cell goed voor 85% van alle deals die in Spanje via equity-crowdfunding plaatsvinden. De sector groeit in Spanje omdat er sinds een paar jaar een wet van kracht is, die een private kapitaalmarkt mogelijk maakt. Ook krijgen crowdfundingplatforms ondersteuning van ACCIO, een Catalaans agentschap voor concurrentievermogen dat heeft geholpen transparantie te creëren voor de sector en equity-crowdfundingplatforms. Ook is er een toename in bedrijven die terugkomen naar de platforms voor een tweede financieringsronde.

Gerelateerde artikelen

Aanmelden nieuwsbrief

Financiering aanvragen

Bent u een ondernemer op zoek naar financiering?

  • Zowel leningen als aandelen
  • Grootste financieringsnetwerk van Nederland
  • Lage kosten

Direct financiering aanvragen

Starten met investeren

Wilt u investeren middels een lening of aandelen?

  • Vanaf €100,-
  • Aantrekkelijk rendement
  • Professionele risicoanalyse

Investeren