times

Nieuw crowdfundingplatform voor Palestijnse ondernemers

10-05-2017
CrowdPal is een nieuw crowdfundingplatform met als doel Palestijnse ondernemers aan investeerders te koppelen. Ook werkt het platform als een online uitzendbureau in de regio.

Het initiatief komt voort uit de huidige situatie in de regio met als neveneffect dat het lastig is voor bedrijven om aan financierders te komen. In de staat ligt de werkloosheid boven de 20% en het BBP per inwoner op circa $ 2000 (ter vergelijking: Nederland heeft een BBP per hoofd van ca. $ 51.000.)

Rendement en vrede
“Door in veelbelovende start-ups kunnen we de economische en sociale ontwikkeling op gang helpen en toewerken naar vrede”, aldus de van origine Palestijnse Anas Hamed, oprichter en CEO. CrowdPal faciliteert zowel investeringen uit de eigen kringen van de ondernemers als investeringen uit de internationale investeerdersgemeenschap van het platform. Medeoprichter en CVO, Alejandro Dughman (gedeeltelijk Palestijns), vertelt: “Supporters van over de hele wereld, die hun steentje willen bijdragen in de toekomst van Palestina, hebben nu eindelijk een solide plek om te investeren.'' Het team van Crowdpal voegde nog toe dat ondernemers die het platform gebruiken toegang hebben tot mentorschap en een netwerk van adviseurs, die ze voorzien van online uitleg en advies.

Het verhaal achter CrowdPal
Twee jaar geleden ontmoette oprichter Hamed professor Snook op Harvard, waar hij leerling was op de Business School. Door de professor raakte Hamed geïnspireerd om te werken aan een positieve impact op de staat van herkomst. Samen met Dughman, die een achtergrond heeft in de investeringssector en in het helpen van Palestijnse burgers, richtte de twee CrowdPal op. Daarbij kregen ze hulp van durfkapitalist Marcelo Diaz (medeoprichter en Chief Investment Officer) die ook al de vergelijkbare start-up Ibtikar opzette; waar men kan investeren in Palestijnse start-ups die nog in de startblokken staan.


Gerelateerde artikelen