times

Nederlandse start-up gaat de concurrentiestrijd met Uber aan

09-05-2017
Het Nederlandse bedrijf Taxiboeken.nl wil nog voor het eind van dit jaar een Uber-achtige service gaan leveren. Momenteel biedt de site ritten aan die binnen ongeveer een half uur klaar staan, binnenkort moet dat binnen enkele minuten gaan. Taxiboeken.nl maakt het verschil door beschikbaarheid in heel Nederland. Uber is momenteel beperkt tot de Randstad en Eindhoven.

'We willen tegen eind van het jaar met een marketingcampagne komen die ons echt op de kaart zal zetten’, aldus Ruud Dusseldorp. Dusseldorp nam in 2015 Taxiboeken.nl over van de Jan de Wit Group en breidde het uit naar een landelijke service met 120 taxibedrijven als partner. Het bedrijf laat weten dat er nog eens 240 personenvervoer-bedrijven partners willen worden. Taxiboeken is momenteel bezig met het onderzoeken van die potentiële partners. De taxibedrijven die reeds zijn aangesloten bij het platform dragen 10% tot 15% per rit af aan Taxiboeken.nl. Een recent succes is het binnenhalen van de aanbesteding van het besloten vervoer van het ministerie van Defensie, dat per jaar goed is voor een omzet van omstreeks € 1,2 miljoen.

Een lager tarief
Het was in het begin een lastige onderhandelingspositie voor het bedrijf, de chauffeurs die zich bij Taxiboeken.nl aan wilden sluiten waren een hogere vergoeding gewend. Taxiboeken.nl wil echter zo nieuwe doelgroepen aanspreken die zo weer zorgen voor een hogere bezettingsgraad en betere resultaten.

Survival of the fittest
De sector is volgens Dusseldorp nog weinig innovatief en hij wil met zijn bedrijf daarop de uitzondering zijn. Zo overlegt het bedrijf met twee openbare vervoerders over een nieuw concept: vervoer van huis of werk naar het dichtstbijzijnde station (of halte).
De site is al in werking, het bedrijf zoekt alleen nog investeerders om de naamsbekendheid te vergroten.


Gerelateerde artikelen