times

Nieuws

‘Bedrijfsfinanciering is een vak geworden’

18-04-19
Stichting mkb financiering heeft een artikel gepubliceerd waarin zij stellen dat bedrijfsfinanciering een echt vak is geworden.
lees meer »

Moeilijk voor Nederlandse mkb'er om aan financiering te komen

16-04-19
Voor de Nederlandse mkb’er is het veel moeilijker om aan financiering te komen dan voor mkb’ers in andere landen in de eurozone. De zogenoemde financieringskloof is in Nederland het grootst. Dit is het verschil tussen de vraag van ondernemers naar financiering en het aanbod financieri...
lees meer »

BB Capital Fund Investments opent nieuws fonds

05-04-19
De Haagse Investeringsmaatschappij BB Capital Fund Investments heeft een nieuw fonds geopend. BB Capital Fund Investments biedt toegang tot gespreide private equity investeringen met rendement vanaf de eerste dag.
lees meer »

Investormatch en De Breed & Partners lanceren investeringsfonds TechFund One

04-04-19
Vol trots lanceren wij vandaag ons eigen investeringsfonds: TechFund One. Dit fonds gaat technologische bedrijven met een kansrijke innovatie van groeikapitaal voorzien.
lees meer »

ExRobotics vindt investeerder via Investormatch

22-02-19
ExRobotics, een pionier op het gebied van robotoplossingen voor explosiegevaarlijke omgevingen, ging via Investormatch op zoek naar een investeerder. Met succes, want Rotterdam Port Fund heeft een belang genomen in het innovatieve roboticabedrijf.
lees meer »

Financieringstafels voor mkb en start-ups ontvangen €1,1 miljoen

21-02-19
Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Mona Keijzer, zet €1,1 miljoen in, om regionale Financieringstafels op te zetten. Deze tafels zorgen ervoor dat de samenwerking tussen partijen in regionale financieringsnetwerken makkelijker gemaakt wordt.
lees meer »

Minder financiering voor kleine bedrijven

01-02-19
Kleinere bedrijven hebben meer moeite om groeifinanciering te ontvangen dan grotere bedrijven. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Het gevolg? Ondernemers worden geremd in het uitvoeren van hun groeiplannen.
lees meer »

€ 557 miljoen voor Nederlandse start-ups in 2018

08-01-19
Het afgelopen jaar is er in totaal € 557 miljoen groeikapitaal opgehaald door start-ups in Nederland. Het gaat in totaal om 130 deals. Dat blijkt uit cijfers van Startupjuncture.com.
lees meer »

De crowdfundingcijfers van 2018

02-01-19
De markt van financieringen via crowdfunding is toegenomen in 2018. Niet alleen groeide het totaal aantal financieringen met 35%, maar met name het aantal duurzame energieprojecten is in 2018 fors toegenomen tot een totaal opgehaald bedrag van € 55 miljoen (+244%).
lees meer »

Dit zijn de meest succesvolle crowdfundingprojecten van 2018

21-12-18
DB&P heeft de Nederlandse Crowdfunding Top 100 gepubliceerd. In deze lijst staan de meest succesvolle crowdfundingprojecten van het afgelopen jaar. Op de eerste plaats staat Bruinisse Vastgoed. Via ZIB Crowdfunding haalde het bedrijf € 13,8 miljoen op.
lees meer »

Fairphone haalt € 20 miljoen op

13-12-18
Nadat Fairphone in augustus 2018 nog € 2,5 miljoen middels crowdfunding ophaalde, heeft de duurzame smartphonemaker in het vierde kwartaal van 2018 nog eens € 20 miljoen opgehaald.
lees meer »

Opmerkelijk verschil in diversiteit van Europese start-ups

07-12-18
In 2018 werd gemiddeld 93% van het groeikapitaal voor Europese start-ups opgehaald door start-ups met mannelijke oprichters. Van het totaal aantal gesloten deals ging 85% naar deze groep. Dit blijkt uit het jaarlijkse State of European Tech rapport van investeringsfonds Atomico.
lees meer »