times

Nieuws

Stijging in financiering voor startups

12-07-18
In het tweede kwartaal van 2018 hebben Nederlandse startups meer dan € 200 miljoen aan financiering opgehaald. Dat blijkt uit cijfers van StartupJuncture. In het eerste kwartaal was dit nog € 100 miljoen.
lees meer »

Aanzienlijke groei in Nederlandse crowdfundingmarkt

03-07-18
In het eerste halfjaar van 2018 is de crowdfundingmarkt in Nederland met 36% gegroeid. Dit blijkt uit de cijfers die de crowdfundmarkt.nl recentelijk publiceerde. In de eerste zes maanden zijn er maar liefst 1.127 projecten gefinancierd, met een totale waarde van €115 miljoen.
lees meer »

Investering van zes ton voor nieuwe techniek Archimedes Drive

26-06-18
Auto’s, robots en windturbines bewegen door middel van tandwielaandrijving. Helaas zijn er vele nadelen aan deze techniek verbonden. Energie gaat verloren en bewegingen zijn onnauwkeurig. IMSystems, een onderneming van TU Delft, bedacht de oplossing: The Archimedes Drive. Het nieuwe systeem...
lees meer »

Discussies omtrent crowdfunding wetgeving nog niet voorbij

22-06-18
Al een tijdje leven er discussies omtrent de nieuwe Europese crowdfunding wetgeving. Tijdens de Europese consultatie over de crowdfunding wetgeving die vorig jaar plaatsvond, hebben 41 landen, brancheverenigingen en stakeholders input geleverd. Toch heeft deze consultatie niet tot concrete stappe...
lees meer »

Vrouwen zijn beter in crowdfunding

31-05-18
Ook al leven we in de 21ste eeuw, nog steeds loopt het aantal vrouwen met topfuncties in het bedrijfsleven achter. Toch doen vrouwen het goed in de crowdfunding business, omdat zij het vertrouwen winnen van investeerders, ten opzichte van mannen.
lees meer »

Crowdfundingplatforms kunnen verbeteren in transparantie

24-05-18
Crowdfundingplatforms zijn goed op weg om steeds transparanter te worden. Toch kan er nog gewerkt worden aan de presentatie van netto resultaten op lening-portefeuilles. Het totaal aantal geregistreerde platformen is te klein en de volwassenheid van leningen verschilt.
lees meer »

Investeerders steken € 1 miljoen in ALS-start-up MindAffect

15-05-18
Volgens MindAffect zou een breincomputer uitkomst kunnen bieden voor iemand die lijdt aan ALS. De Nijmeegse start-up borduurt hierbij voort op eerder onderzoek en ontving hiervoor € 1 miljoen euro van Nederlandse investeerders.
lees meer »

Projectinformatie op veel crowdfundingplatforms ontoereikend

03-05-18
De informatievoorziening op crowdfundingplatforms in Nederland is vaak niet toereikend. Dat zegt de AFM naar aanleiding van een onderzoek dat in het vierde kwartaal van 2017 is verricht. Investormatch doet er alles aan om haar investeerders zo goed mogelijk te informeren.
lees meer »

€ 10 miljoen voor investeringen in innovatieve start-ups

16-04-18
Via de regeling Seed Business Angel Fondsen (SBAF) stelt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat € 10 miljoen beschikbaar voor private fondsen die willen investeren in creatieve start-ups en het innovatieve MKB.
lees meer »

Investormatch twee keer in Crowdfunding Top 40

23-03-18
Deze week staan er twee crowdfundingprojecten van Investormatch in de Crowdfunding Top 40.
lees meer »

Investeerdersmeeting april in Eindhoven

20-03-18
Op vrijdag 20 april vindt de investeerdersmeeting van Investormatch voor het eerst niet plaats in Amsterdam, maar in Eindhoven.
lees meer »

Crowdfundingpitch Typeqast volschreven

14-03-18
Het Amsterdamse softwarebedrijf Typeqast heeft haar doelbedrag van €100.000 behaald. Dat betekent dat de crowdfundingpitch 100% is volschreven.
lees meer »