times

Nieuws

Hoogste bedrag ooit via crowdfunding: $ 200 miljoen

20-11-18
Dankzij donaties op het crowdfundingplatform Kickstarter heeft de ontwikkelaar van de game Star Citizen $ 200 miljoen opgehaald. Dat betekent dat dit één van de meest succesvolle crowdfundingprojecten allertijden is.
lees meer »

Aanvullingen op Europese crowdfunding wetgeving

15-11-18
Volgens de Europese ECON werkgroep kon de regelgeving omtrent Europese crowdfunding aangescherpt worden. Daarom kwam de werkgroep met een voorstel voor aanvullingen op het huidige vergunningsbeleid.
lees meer »

Regulering crowdfunding op Europees niveau?

08-11-18
Deze maand gaat Brussel bekijken of er een Europese regulering voor crowdfunding haalbaar is.
lees meer »

Amsterdam wordt nieuw financieel centrum na brexit

06-11-18
Wanneer het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie heeft verlaten, zal het Europese centrum voor de handel in aandelen en obligaties ook verplaatst moeten worden. Amsterdam maakt een grote kans de nieuwe locatie te worden voor de Europese aandelen- en obligatiehandel.
lees meer »

Stijging in aantal crowdfundleningen de afgelopen drie jaar

05-11-18
Het gaat goed met crowdfunding in Nederland. Niet alleen stegen de rentes en rendementen de afgelopen drie jaar, maar ook het aantal afgesloten leningen. Op kleine crowdfundleningen worden relatief hoge rentes geboden aan investeerders. Het investeren in bedrijven door particuliere investeerders ...
lees meer »

BB Capital investeert in gameontwikkelaar Sparkling Society

31-10-18
BB Capital Investments krijgt een meerderheidsbelang in Sparkling Society. Het gamebedrijf uit Delft gebruikt de investering om het segment van ‘city building games’ letterlijk uit te bouwen. Het gamebedrijf wil hiermee een dominante positie verwerven binnen het segment van city build...
lees meer »

Investormatch op de Week van de Ondernemer 2018

26-10-18
De Breed & Partners is partner van de Week van de Ondernemer. Omdat Investormatch sinds 2016 deel uitmaakt van DB&P zijn wij ook aanwezig tijdens de evenementen op 19, 21 en 23 november 2018.
lees meer »

Eerste crowdfunding master gestart in Noorwegen

18-10-18
Hoewel crowdfunding in Noorwegen nog niet zo groot is, start het land wel de eerste master course rond crowdfunding. Eerder waren er ook al interessante initiatieven op het gebied van crowdfunding, zo werd de Scandinavische branchevereniging Nordic Crowdfunding Alliance opgericht en gefinancierd ...
lees meer »

Nederland niet langer in top 5 beste economieën

17-10-18
Nederland staat op de zesde plek van de best presterende economieën ter wereld. De ranglijst is opgesteld door het World Economic Forum.
lees meer »

Optimisme over M&A bij leidinggevenden en private-equity partijen

04-10-18
Ondanks geopolitieke tegenwinden, blijven ondernemers optimistisch over de Mergers and Acquisitions (M&A) markt in Europa.
lees meer »

Forse stijging van crowdfunding in derde kwartaal 2018

03-10-18
Normaal gesproken is de zomer een relatief rustige periode als het gaat om crowdfunding, maar dat was de afgelopen periode niet het geval.
lees meer »

Startups van vrouwen niet populair bij investeringsfondsen

28-09-18
Investeringsfondsen voor jonge bedrijven steken zelden geld in startups die worden geleid door vrouwen. Het gaat om slechts 1,6% van alle gevallen. Dat staat in het Financieel Dagblad.
lees meer »