times

Waarschuwingssignalen voor een investeerder

22-11-2012
Ondernemers maken fouten; dat is menselijk en als het meezit, leert de ondernemer ervan. Sommige ‘fouten’ moet u als investeerder in uw achterhoofd houden omdat ze u aan het twijfelen moeten zetten of je wel moet investeren in deze ondernemer.
Wees alert op de volgende waarschuwingssignalen:

De ondernemer kan zijn idee niet uitleggen
Het kost je langer dan vijftien minuten om te snappen waar het over gaat.

Alles nemen, weinig geven
Sommige ondernemers waarderen hun bedrijf op miljoenen waar u bij een grote investering een paar procent aandelen kunt krijgen. Kortom, ze zoeken een zak met geld. Geen goede basis voor een relatie.

Een dik salaris voor de ondernemer in het businessplan
In veel gevallen betekent dat ondernemer niet bereid is zelf te investeren en/of risico te lopen en u als investeerder eigenlijk het loon van de ondernemer aan het betalen bent.

Als de ondernemer claimt garanties op rendement te hebben
Omdat rendement en de hoogte ervan altijd onzeker zijn, zal de ondernemer in veel gevallen de belofte niet na kunnen komen. Elk plan kan falen; de enige belofte die gedaan kan worden is dat er keihard gewerkt gaat worden om het plan te laten slagen.

Als de ondernemer niet bereid is om een eigen investering in het bedrijf te doen/een persoonlijke lening te nemen
Gelooft de ondernemer wel in zijn eigen plan/bedrijf en hoe gecommitteerd is hij?

Een ondernemer die volledige onafhankelijkheid zoekt in de bedrijfsvoering
De ondernemer is niet-coachable, weinig flexibel en is dus niet klaar voor een informal investor aan board.

Dit is een gedeelte uit het Handboek Informal Investment. Een praktisch boek voor het succesvol investeren in ondernemers, aangevuld met praktijkvoorbeelden en vele tips van investeerders, ondernemers en adviseurs. Kijk op www.handboekinformalinvestment.nl

Bent u op zoek naar investeringsmogelijkheden? Investormatch biedt u de kans om te investeren in zowel startende als groeiende bedrijven. Registreer u en investeer direct in een van onze crowdfundingpitches tegen een rendement van 7% of meer. Meld u vervolgens aan als premium investeerder om ook de participatiepitches te kunnen bekijken.

Direct kosteloos registreren


Gerelateerde artikelen