times

Waarschuwingssignalen voor de investeerder

29-05-2011
Uw investeerder luistert niet alleen naar uw verhaal, maar let ook op tekenen dat u uw eigen propositie niet volledig begrijpt, trends en ontwikkelingen niet ziet of cijfers verkeerd inschat. Deze waarschuwingssignalen zijn voor een investeerder eenvoudig te herkennen. Hieronder vindt u de meest voorkomende waarschuwingssignalen voor investeerders.1. Het onvermogen om uw product of dienst helder en voldoende uit te leggen. Als investeerders uw idee niet in een paar zinnen begrijpen, zijn ze geneigd eerder af te haken.

2. Onrealistische verwachting van het marktaandeel dat u verovert. Het is vrijwel ondenkbaar dat u meer dan een paar procent van de totale markt in handen krijgt, zeker in eerste jaren. Informal investors hebben vaak meer ervaring en weten hoe lastig dit is.

3. Vermelden dat er geen enkele concurrentie is of uw concurrenten afdoen als 'kleine spelers' of 'geen bedreigingen'. Investeerders weten namelijk dat er in iedere markt concurrenten zijn.

4. Tekenen dat u niet coachable bent. Wanneer u niet luistert naar het advies van anderen (lees: investeerders), flexibel genoeg bent of openstaat voor meningen, suggesties en ideeën van anderen, zal de investeerder denken dat u teveel uw eigen plan trekt met zijn geld.

5. Hockeystickprognoses en onrealistische cijfers. Voor investeerders een teken dat u de markt niet begrijpt, veel te optimistisch bent of dat samenwerken, overleggen en beslissingen nemen met u moeilijk wordt.

6. Het plan om het geld te gebruiken voor schulden uit het verleden. Geen enkele investeerder wil eerst de kosten voor lijken in de kast betalen voordat de groei kan beginnen.

7. Een deel van de investering afstaan aan de tussenpersoon die u heeft geïntroduceerd bij de informal.

8. De onwil van de ondernemer om een reëel belang van zijn aandelen af te staan aan de investeerder. Deze halsstarrigheid kan er voor de kapitaalverschaffer op duiden dat het lastig is om met u samen te werken, te overleggen en beslissingen te nemen.

9. Teveel kleine investeerders aan boord in de opstartfase. De ingewikkelde verhouding tussen eigenaren of complexe aandelenstructuur kan investeerders afschrikken om in uw bedrijf te investeren.

10. Het idee van de ondernemer dat er slechts één financieringsronde nodig is om het bedrijf tot een aanzienlijke grootte te laten groeien.

Dit is een gedeelte uit het boek Hoe vind ik een investeerder? Een praktisch handboek voor het zoeken en vinden van een investeerder, aangevuld met praktijkvoorbeelden en vele tips van ondernemers, investeerders en adviseurs. Kijk op www.hoevindikeeninvesteerder.nl

Heeft u interesse in het starten van een crowdfunding of participatie pitch? Klik op 'Direct financiering aanvragen' of neem telefonisch contact op via 020 - 303 12 41.

Direct financiering aanvragen


Gerelateerde artikelen