times

De 5 type investeerders

29-05-2011
Afhankelijk van de afspraken die u met uw investeerder overeen bent gekomen tijdens de onderhandelingen, zijn er grofweg vijf verschillende type investeerders.

1. De toeschouwer

De 'toeschouwer' is een niet tot weinig actief betrokken investeerder bij uw bedrijf en de verwachting van een frequente financiële rapportage is laag. De toeschouwer vertrouwt erop dat de ondernemer de kar trekt en zijn geld goed besteedt.

2. De bankzitter

De 'bankzitter' is als investeerder weinig tot regelmatig actief betrokken bij uw bedrijf en de verwachting van een frequente financiële rapportage is middelmatig. De bankzitter is voor een beperkte tijd beschikbaar voor de ondernemer, mocht hij daar om vragen.

3. De basisspeler

De 'basisspeler' is een actief betrokken investeerder bij de dagelijkse gang van zaken binnen uw bedrijf. De basisspeler is bereid om een paar uur per week, tot dezelfde hoeveelheid uren als de ondernemer, in het bedrijf te stoppen.

4. De coach

De 'coach' is als investeerder niet betrokken bij de dagelijkse gang van zaken binnen uw bedrijf, maar staat langs de zijlijn om als adviseur raad te geven. De coach is altijd beschikbaar om zijn kennis en wijsheid met de ondernemer te delen. Soms stroopt dit type investeerder zelfs de mouwen op om bij te springen, mocht de situatie daar om vragen.

5. De baas

De 'baas' is een zeer actief betrokken investeerder. Zoveel zelfs dat het neigt naar een tweede kapitein op het schip. Niet iedere ondernemer is geschikt om met een type als de 'baas' samen te werken. Deze investeerder past goed bij een oprichter van een bedrijf die meer een techneut is of een creatieve geest heeft, dan echt geschikt is om het roer in handen te hebben.

Dit is een gedeelte uit het boek Hoe vind ik een investeerder? Een praktisch handboek voor het zoeken en vinden van een investeerder, aangevuld met praktijkvoorbeelden en vele tips van ondernemers, investeerders en adviseurs. Kijk op www.hoevindikeeninvesteerder.nl

Heeft u interesse in het starten van een crowdfunding of "Informal Investing" pitch? Klik op 'Direct financiering aanvragen' of neem telefonisch contact op via 020 - 303 12 41.

Direct financiering aanvragen

Gerelateerde artikelen