times

Ben ik een informal investor?

21-11-2012
Wanneer u een bedrag aan vrij vermogen van € 50.000 tot € 500.000 te besteden hebt, wordt informal investment interessant. Een startende investeerder zou niet meer dan 25% van zijn vrije vermogen moeten investeren en per participatie niet meer dan 5 tot 10% van dat vrije vermogen.

Indien u niet in dit profiel past maar toch wilt investeren, moet u zich er bewust van zijn dat u het risico loopt om geld kwijt te raken. Nog belangrijker is of u bereid bent om zulke risico’s te lopen.

Het gaat voor lang niet alle investeerders om financiële vooruitgang. Sommige investeerders gaat het juist om zo veel mogelijk plezier zonder er financieel op achteruit te gaan. Iedere vorm van investeren heeft een eigen karakter.

Om er zeker van te zijn dat u een goede keuze maakt om te gaan investeren als informal investor, staat in onderstaande figuur enkele veelvoorkomende vormen van investeren. In dit overzicht ziet u waar informal investment thuishoort als het gaat om gemiddelde ‘return on investment’ en de daarmee gepaard gaande tijdsinvestering.Dit is een gedeelte uit het Handboek Informal Investment. Een praktisch boek voor het succesvol investeren in ondernemers, aangevuld met praktijkvoorbeelden en vele tips van investeerders, ondernemers en adviseurs. Kijk op www.handboekinformalinvestment.nl

Bent u op zoek naar investeringsmogelijkheden? Investormatch biedt u de kans om te investeren in zowel startende als groeiende bedrijven. Registreer u en investeer direct in een van onze crowdfundingpitches tegen een rendement van 7% of meer. Meld u vervolgens aan als premium investeerder om ook de participatiepitches te kunnen bekijken.

Direct kosteloos registreren


Gerelateerde artikelen