times

11 vragen die een investeerder aan een ondernemer stelt

16-08-2018
Bent u op zoek naar een investeerder? Dan is het belangrijk om te weten waar een investeerder naar kijkt bij het beoordelen van uw business case. Dit zijn de 11 vragen die een investeerder stelt.
Informal investors hebben vaak maar één doel: een maximaal rendement halen over hun investering. Gaat u in gesprek met een investeerder? Zorg dan dat u goed voorbereid bent op de volgende 11 vragen:

1: Wat doet het bedrijf?
Dit is het moment om de elevator pitch over uw bedrijf te geven. In een paar zinnen moet u kunnen vertellen wat u met uw project of bedrijf wil doen, hoe u dat wil bereiken en waarom dit zal aanslaan bij de doelgroep. Houd het kort en bondig en wijk niet te veel af van de kern.

2: Hoeveel kapitaal is er nodig?
Oftewel: wat is uw doelbedrag?

3: Waaraan wordt dit bedrag besteed?
Een investeerder wil natuurlijk precies weten hoe dit bedrag zal worden besteed. Daarom is het heel belangrijk om specifiek te zijn en duidelijk te omschrijven wat u met het geïnvesteerde kapitaal van plan bent.

4: Hoe gaat het product/dienst de markt veranderen?
Hoe revolutionair is het product? En welke impact heeft het product op de eindgebruiker? Durf in de toekomst te kijken en een (realistisch) beeld te schetsen van de markt over 3 of 5 jaar.

5: Is de afzetmarkt groot (genoeg)?
Wanneer u een bedrijf opzet, is het heel belangrijk om goed na te denken over de afzetmarkt. Met een grotere afzetmarkt kunt u bijvoorbeeld de kosten drukken door schaalvoordelen. De productie van uw product wordt hierdoor goedkoper.

6: Zijn de marges groot?
De marge op het product of de dienst is bepalend voor de 'financiële gezondheid' van uw bedrijf. Hoewel er op de inkoopprijs vaak weinig invloed is, is het wel mogelijk om de verkoopprijs te verhogen of verlagen.

7: Wie is de concurrent?
Wat is uw meerwaarde ten opzichte van de concurrentie? Hieruit zal blijken of u de markt goed heeft onderzocht en wat uw meerwaarde is.

8: Kunt u snel een groot martktaandeel veroveren?
Als ondernemer wilt u natuurlijk een zo groot mogelijk marktaandeel hebben. Een investeerderzal willen weten of er uitzicht is op een nóg groter marktaandeel en hoe u dit denkt te realiseren.

9: Heeft u partners?
Samenwerken met (strategische) partners kan veel voordelen opleveren. Het levert u expertise op en u kunt de krachten bundelen. Het geeft bovendien aan dat u als ondernemer kunt samenwerken.

10: Wie is de ondernemer en hoe ziet het team eruit?
Dit zijn eigenlijk twee vragen in één, maar het draait voornamelijk om de match tussen de ondernemer en de investeerder. Deze is van groot belang, niet alleen op zakelijk, maar ook op persoonlijk vlak. Daarnaast is de investeerder benieuwd hoe de organisatie in elkaar zit, wat de kwaliteit is van het team en of de oprichter(s) en werknemers goed met elkaar overweg kunnen. De kwaliteit van een bedrijf valt of staat tenslotte bij de kwaliteit van het team.

11: Hoe ziet de exit-strategie eruit?
Ook al is de samenwerking nog niet gestart, toch is een investeerder benieuwd hoe de samenwerking wordt beëindigd. Daarom willen zij antwoord op de vraag: Wanneer kan ik mijn aandeel in het bedrijf verzilveren? En op wat voor manier?

Neem contact met ons op
Bent u ook op zoek naar een investeerder? Dien dan vrijblijvend een financieringsaanvraag in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

Direct financiering aanvragen

Gerelateerde artikelen