times

De voordelen van een incentive voor uw crowdfundingcampagne

09-08-2018
Heeft u er weleens over nagedacht om een incentive weg te geven aan investeerders van uw crowdfundingcampagne? Dit kan een mooie manier zijn om investeerders over de streep te trekken. Wij leggen u graag uit waarom.
Een incentive is eigenlijk een beloning die investeerders stimuleert om te investeren in een crowdfundingproject. Het kan een investeerder overhalen om überhaupt in een project te investeren, maar een incentive kan er ook voor zorgen dat iemand nog net even iets meer investeert dan hij of zij in eerste instantie van plan was. Puur om de beloning te krijgen.

Van een fles wijn tot een cruise
Het weggeven van ‘een cadeautje’ kan dan ook zeker zijn vruchten afwerpen. En het mooie is: u kunt zelf bepalen wat die beloning is! Dit kan een fles wijn zijn, maar u kunt ook kiezen voor een uitnodiging voor een bedrijfsbezoek, een event, een gratis lidmaatschap of een gepersonaliseerd product. U kunt een incentive weggeven aan iedereen die investeert, ongeacht welk bedrag het is, maar u kunt er beter voor kiezen om hier een minimumbedrag aan te hangen. Zeker wanneer de incentive van grotere waarde is.

Gratis reclame

Het is belangrijk dat een incentive past bij uw crowdfundingcampagne. Bent u aan het crowdfunden om uw boek te laten uitbrengen? Stuur dan, wanneer het doelbedrag is behaald, het boek op aan iedereen die heeft geïnvesteerd. Op deze manier is de kans groot dat de crowdfunders uw boek gaan promoten door middel van mond-tot-mond reclame.

Incentives bij Investormatch
Horlogemerk Fromanteel heeft twee crowdfundingcampagnes succesvol afgerond bij Investormatch. Beide keren ontvingen investeerders bij een investering van € 2.500 of meer een horloge ter waarde van € 609. Dit zorgde ervoor dat investeerders die normaliter een lager bedrag investeren, hun investering verhoogden en het gemiddelde investeringsbedrag bijna twee maal hoger dan normaal lag. Puur om het horloge erbij te krijgen verhoogden veel investeerders hun normale investeringsbedrag. Martijn van Hassel van Fromanteel is dan ook van mening dat een goede incentive een campagne een stuk sterker maakt.

Wilt u ook gaan crowdfunden?
Bent u op zoek naar kapitaal om uw project te financieren? Dan is het verstandig om naar alternatieve financiering te kijken. Bijvoorbeeld in de vorm van crowdfunding. Deze financieringsvorm biedt namelijk diverse voordelen. Zo is een crowdfundingcampagne een goede manier om de markt af te tasten. De mate waarin er geïnvesteerd wordt in uw project geeft een goede indicatie over de behoefte aan uw product of dienst.

Direct financiering aanvragenGerelateerde artikelen