times

5 typen Business Angels

25-10-2017
Aangezien het veel tijd, moeite en geld kost om een investeerder binnen te halen, is het belangrijk om de juiste business angel aan te trekken.
Het aanbod aan business angels bestaat volgens Sprout uit vijf typen:

1. De toeschouwer

Dit type business angel is vaak weinig of niet betrokken bij het bedrijf. Door dit type is de verwachting voor een frequente financiële rapportage vrij laag. De toeschouwer heeft als kenmerk dat deze vaak de ondernemer vertrouwt als het aankomt op de financiële bestedingen en dagelijkse handelingen in het werkveld.

2. De bankzitter

De ‘bankzitter’ is over het algemeen weinig betrokken bij het bedrijf. Door dit type wordt wel een financiële rapportage verwacht, maar niet al te vaak. De bankzitter is wel beschikbaar voor de ondernemer, maar voor een beperkte tijd en op verzoek van de ondernemer.

3. De basisspeler

Dit type business angel is graag actief betrokken bij het bedrijf. Hierbij is de ‘basisspeler’ bereid om een paar uur per week mee te doen in de dagelijkse gang van zaken van het bedrijf.

4. De coach

Hoewel de ‘coach’ niet betrokken is bij de dagelijkse gang van zaken staat hij vaak langs de zijlijn waarbij hij of zij als adviseur raad geeft. De coach is het type business angel die altijd bereid is om zijn kennis en wijsheid met de ondernemer te delen. Hoewel niet actief in de dagelijkse bezigheden van het bedrijf, is hij bereid om de ondernemer bij te springen indien nodig.

5. De baas

Vaak is de baas zeer actief betrokken bij het bedrijf van de ondernemer. Dit type business angel lijkt soms op een tweede kapitein op het schip. Dit type business angel is niet geschikt voor elke ondernemer, maar past zeer goed bij een ondernemer die zichzelf meer ziet als techneut of creatieve geest.

Gerelateerde artikelen