times

Kennisbank

Methoden om een bedrijf te waarderen

23-05-18
Wanneer een investeerder in een bedrijf wil investeren of een bedrijf gaat overnemen moet er een waardering bepaald worden. Het waarderen van een bedrijf kan op verschillende manieren, maar is niet altijd even makkelijk.
lees meer »

Hoe vind ik een investeerder?

10-05-18
Het vinden van de juiste financier voor uw onderneming is geen gemakkelijke opgave. De eerste stap maken is vaak het lastigst. Waar begin ik? Wat voor een soort financier heb ik nodig? Wat zijn de plekken om investeerders te zoeken? Dit zijn vragen die bij veel ondernemers te binnen schieten wan...
lees meer »

4 voordelen van crowdfunding

16-04-18
Internet en bedrijvigheid zijn tegenwoordig onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een bedrijf zonder website is niet meer van deze tijd. Sterker nog, tegenwoordig begint het opzetten van een nieuw bedrijf vaak bij het bouwen van de website. En de financiering? Dat kan via crowdfunding.
lees meer »

5 manieren om je werknemers te belonen

04-01-18
Er zijn verschillende manieren voor werkgevers om werknemers te belonen. Hoewel medewerkers betaald worden en loon krijgen, willen werkgevers soms een werknemer meer betrokken laten zijn en de werknemers in de gelegenheid stellen om te delen in de toekomstige waardeontwikkeling van de onderneming.
lees meer »

Pay-to-play

22-11-17
Bij het investeren in een start-up kunnen normale aandelen worden verhandeld, maar ook preferente aandelen. Deze preferente aandelen geven investeerders specifieke rechten. Door middel van de pay-to-play afspraken kan een start-up richtlijnen afspreken met de investeerders wanneer en of deze rech...
lees meer »

5 typen business angels

25-10-17
Aangezien het veel tijd, moeite en geld kost om een investeerder binnen te halen, is het belangrijk om de juiste business angel aan te trekken.
lees meer »

Due diligence checklist

11-09-17
De due diligence is een essentieel onderdeel bij de (gedeeltelijke) koop/verkoop van een bedrijf. De term due diligence wordt in het Nederlands vaak vertaald met boekenonderzoek vanwege de financiële, fiscale en commerciële gegevens die onderzocht worden voorafgaand aan de transactie.
lees meer »

Discounted Cash Flow Methode

18-08-17
De discounted cash flow methode, vaak afgekort tot DCF, is een methode om bedrijven te waarderen en wordt na de EBITDA multiple methode het meest toegepast. Vaak worden zij naast elkaar gebruikt om zo tot een meer nauwkeurige schatting van de waarde van het bedrijf te komen.
lees meer »

Book Value Multiple Methode

14-08-17
De Book Value Multiple Methode is een redelijk eenvoudige waarderingstechniek die doorgaans niet vaak wordt gebruikt. Toch is het in sommige gevallen een bruikbare methode om de waarde van een bedrijf (mede) te bepalen.
lees meer »

Revenue Multiple Methode

08-08-17
De Revenue Multiple Methode is een redelijk simpele methode om een bedrijf te waarderen die soms wordt gebruikt wanneer het bedrijf verlieslatend is of een omzetontwikkeling heeft die aantrekkelijk is voor de investeerder. Deze methode wordt vaak in aanvulling op andere methoden, zoals de EBITDA...
lees meer »

EBITDA Multiple Methode

05-08-17
Deze waarderingsmethode is gebaseerd op de EBITDA, de Earnings before Interest, Taxes, Depreciation and Amortization. Als we dit naar het Nederlands vertalen kennen we het als de winst voor rentelasten, belastingen en afschrijvingen op vaste en immateriële activa.
lees meer »

Kom ik in aanmerking voor WBSO subsidie?

17-07-17
Bent u werkzaam bij een innovatieve organisatie? En doet u aan productontwikkeling? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een korting op uw loonafdracht. Er is namelijk een regeling die een deel van deze kosten compenseert. Die regeling heet de WBSO: Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk.
lees meer »