times

Kennisbank

Zo omzeilt u de valkuilen binnen uw crowdfundcampagne

24-08-18
Crowdfunding: het is meer dan gratis geld. Het is juist extra hard werken, omdat u degene bent die donateurs of investeerders moet overtuigen van uw product of dienst. Bij een crowdfundcampagne komt er veel op u af. In een relatief korte tijd moet er van alles onderzocht, voorbereid en geregeld w...
lees meer »

11 vragen die een investeerder aan een ondernemer stelt

16-08-18
Bent u op zoek naar een investeerder? Dan is het belangrijk om te weten waar een investeerder naar kijkt bij het beoordelen van uw business case. Dit zijn de 11 vragen die een investeerder stelt.
lees meer »

De voordelen van een incentive voor uw crowdfundingcampagne

09-08-18
Heeft u er weleens over nagedacht om een incentive weg te geven aan investeerders van uw crowdfundingcampagne? Dit kan een mooie manier zijn om investeerders over de streep te trekken. Wij leggen u graag uit waarom.
lees meer »

De verschillende methoden om een bedrijf te waarderen

23-05-18
Wanneer een investeerder in een bedrijf wil investeren of een bedrijf gaat overnemen moet er een waardering bepaald worden. Het waarderen van een bedrijf kan op verschillende manieren, maar is niet altijd even makkelijk.
lees meer »

Hoe vind ik een investeerder?

10-05-18
Het vinden van de juiste financier voor uw onderneming is geen gemakkelijke opgave. De eerste stap maken is vaak het lastigst. Waar begin ik? Wat voor een soort financier heb ik nodig? Wat zijn de plekken om investeerders te zoeken? Dit zijn vragen die bij veel ondernemers te binnen schieten wan...
lees meer »

4 voordelen van crowdfunding

16-04-18
Internet en bedrijvigheid zijn tegenwoordig onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een bedrijf zonder website is niet meer van deze tijd. Sterker nog, tegenwoordig begint het opzetten van een nieuw bedrijf vaak bij het bouwen van de website. En de financiering? Dat kan via crowdfunding.
lees meer »

5 manieren om uw werknemers te belonen

04-01-18
Er zijn verschillende manieren voor werkgevers om werknemers te belonen. Hoewel medewerkers betaald worden en loon krijgen, willen werkgevers soms een werknemer meer betrokken laten zijn en de werknemers in de gelegenheid stellen om te delen in de toekomstige waardeontwikkeling van de onderneming.
lees meer »

Wat is pay-to-play?

22-11-17
Bij het investeren in een start-up kunnen normale aandelen worden verhandeld, maar ook preferente aandelen. Deze preferente aandelen geven investeerders specifieke rechten. Door middel van de pay-to-play afspraken kan een start-up richtlijnen afspreken met de investeerders wanneer en of deze rech...
lees meer »

5 typen Business Angels

25-10-17
Aangezien het veel tijd, moeite en geld kost om een investeerder binnen te halen, is het belangrijk om de juiste business angel aan te trekken.
lees meer »

Checklist voor een due diligence onderzoek

11-09-17
Het is standaard om voor de koop en verkoop van een onderneming, een due diligence onderzoek te doen. Due diligence wordt in het Nederlands over het algemeen vertaald met ‘boekenonderzoek’. Dit heeft te maken met de financiële gegevens die onderzocht moeten worden, voorafgaand aa...
lees meer »

De Discounted Cash Flow Methode

18-08-17
De discounted cash flow methode, vaak afgekort tot DCF, is een methode om bedrijven te waarderen en wordt na de EBITDA multiple methode het meest toegepast. Vaak worden zij naast elkaar gebruikt om zo tot een meer nauwkeurige schatting van de waarde van het bedrijf te komen.
lees meer »

De Book Value Multiple Methode

14-08-17
De Book Value Multiple Methode is een redelijk eenvoudige waarderingstechniek die doorgaans niet vaak wordt gebruikt. Toch is het in sommige gevallen een bruikbare methode om de waarde van een bedrijf (mede) te bepalen.
lees meer »