Investormatch - Arent Janszoon Ernststraat 595C - Amsterdam - 020 303 12 41 - info@investormatch.nl

Hoe werkt een financieringsaanvraag?

Investormatch biedt verschillende mogelijkheden om uw bedrijf te financieren. U kunt kiezen voor crowdfunding of voor participaties. Tijdens het contact met Investormatch zal u begeleid worden in deze keuze.

CrowdfundingCrowdfundingpitch
Als u een lening wilt aantrekken voor uw bedrijf gaat dat bij Investormatch doormiddel van crowdfunding. Bestaande bedrijven (minstens 1 jaar omzet) kunnen bij Investormatch een lening afsluiten tot € 500.000,-. Voor startende bedrijven geldt een maximale kredietbehoefte van €25.000. Alle investeerders kunnen vanaf 100 euro investeren in uw propositie. Zodra uw doelbedrag is bereikt wordt uw lening uitgekeerd. Investormatch helpt u bij het opstellen van de pitch en de voorbereiding van de crowdfundcampagne. Ook zorgt Investormatch voor de volledige administratie van de lening.

Direct financiering aanvragen

Participaties

Bij participaties gaat Investormatch op zoek naar investeerders of investeringsfondsen die een aandeel kopen in uw bedrijf. Dit kan op twee manieren bij Investormatch.


Actieve matching
Bij actieve matching wordt geholpen met het schrijven van uw pitch. Investormatch zet vervolgens uw propositie actief uit binnen haar netwerk van business Angels en participatiemaatschappijen. Ook bij actieve matching is uw pitch alleen zichtbaar voor premium investeerders.

Bij een actief matchingspakket biedt Investormatch u het volgende:
 • Een adviesgesprek met onze matchmaker
 • Concrete feedback bij het maken en aanscherpen van uw pitch
 • De gelegenheid om uw kapitaalbehoefte te presenteren tijdens een (besloten) investeerdersbijeenkomst met onze Business Angels
 • Wij gaan actief op zoek naar investeerders (telefonisch, per mail en face-to-face)
 • Begeleiding van de gesprekken met geïnteresseerde investeerders
 • U mag pitchen op een pitchevent van Investormatch

Online pitch
Een online pitch staat op een afgesloten deel van de website en is alleen zichtbaar voor premium investeerders (het Investormatch-netwerk van Business Angels). In dit geval heeft een premium investeerder de mogelijkheid om een aandeel in uw bedrijf te kopen. De participatiepitch kunt u zelf aanmaken en zal worden (goed-)gekeurd door Investormatch, alvorens deze online zichtbaar wordt. Premium investeerders die interesse hebben in uw profiel kunnen direct met u contact opnemen. U dient zelf tot een deal te komen met deze investeerder(s).

Pitch voor investeerders
Investormatch organiseert jaarlijks vijf investeerdersmeetings, waar ondernemers de kans krijgen te pitch voor premium investeerders uit het netwerk van Investormatch. U krijgt een week voor het event een training voor het geven van de pitch. Een online pitch is in de prijs inbegrepen. Kijk in de agenda voor het eerst volgende event.

Direct financiering aanvragen

Voor meer informatie over de verschillende matchingspakketten kunt u contact opnemen via 020-3031241 of info@investormatch.nl.

Stappenplan

In uw weg naar de juiste financiering doorloopt u de volgende stappen:

1. U doet een financieringsaanvraag, met:
 • een korte omschrijving van uw bedrijf
 • de datum van oprichting
 • de huidige jaaromzet

2. Investormatch neemt contact op. Voordat een afspraak wordt ingepland, zien wij graag een business plan, met daarin:
 • een financiële onderbouwing
 • een prognose voor de komende jaren

3. U wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek wordt overlegd hoe Investormatch u van dienst kan zijn en wat de geschikte vervolgstappen zijn.

Financiering aanvragen

Bent u een ondernemer op zoek naar financiering?

 • Zowel leningen als aandelen
 • Grootste financieringsnetwerk van Nederland
 • Lage kosten

Direct financiering aanvragen

Aanmelden nieuwsbrief