times

Hoe werkt
financiering aanvragen?

Investormatch biedt verschillende mogelijkheden om uw bedrijf te financieren. U kunt kiezen voor crowdfunding of voor informal investing. Tijdens het contact met Investormatch zal u begeleid worden in deze keuze.

Crowdfunding


Asset 1
Wanneer u een lening wilt aantrekken voor uw bedrijf gaat dat bij Investormatch middels crowdfunding. Bedrijven die minstens 1 jaar omzet genereren kunnen een lening afsluiten tot een maximum bedrag van € 500.000. Voor startende bedrijven geldt een maximale kredietbehoefte van € 25.000. Zodra het doelbedrag is behaald, wordt de lening uitgekeerd. Investormatch helpt u graag bij het opstellen van de pitch, de voorbereiding van de crowdfundingcampagne en de volledige administratie van de lening. Investeerders kunnen vanaf € 100 investeren in uw propositie. Download hier gratis de whitepaper over crowdfunding met daarin tips & tricks.

Ik wil crowdfunden

Risicoanalyse en classificatie

Investormatch beoordeelt alle financieringsaanvragen van ondernemingen die via ons platform kapitaal willen ophalen. Alle crowdfundingpitches worden nauwkeurig geanalyseerd op basis van een drievoudige risicoclassificatie. Daarnaast worden alle aanvragen voor financieringen getoetst op basis van algemene opvattingen voor verantwoord lenen.

Lees hier meer over de risico's en zekerheden.Tarieven

Het indienen van een aanvraag voor crowdfunding is kosteloos. Binnen 24 uur kunt u van ons een eerste inschatting verwachten over de haalbaarheid. Als wij de pitch plaatsen en u wordt gefinancierd is er een vaste succesfee van 4% over het totaal opgehaalde bedrag (excl. BTW) en een eenmalige vooruitbetaling van administratiekosten over de looptijd van de lening. De administratiekosten bedragen EUR 25,- per maand dat de lening loopt. Als de pitch niet gefinancierd wordt binnen de gestelde looptijd (60 dagen), bent u Investormatch geen kosten verschuldigd.

Informal investing

Asset 3

Actieve matching

Bij informal investing gaat Investormatch op zoek naar investeerders of investeringsfondsen die een aandeel kopen in uw bedrijf. Dit kan op drie manieren bij Investormatch:

Actieve matching

Bij actieve matching wordt u geholpen met het schrijven van uw pitch. Investormatch zet vervolgens uw propositie actief uit binnen haar netwerk van Business Angels en participatiemaatschappijen. Ook bij actieve matching is uw pitch alleen zichtbaar voor premium investeerders.

Bij een actief matchingspakket biedt Investormatch u het volgende:
 • Een adviesgesprek met onze matchmaker
 • Concrete feedback bij het maken en aanscherpen van uw pitch
 • De gelegenheid om uw kapitaalbehoefte te presenteren tijdens een (besloten) investeerdersbijeenkomst met onze Business Angels
 • Wij gaan actief op zoek naar investeerders (telefonisch, per mail en face-to-face)
 • Begeleiding van de gesprekken met geïnteresseerde investeerders
 • U mag pitchen op een pitchevent van Investormatch

Asset 4

Pitch voor investeerders

Investormatch organiseert jaarlijks vijf investeerdersmeetings, waar ondernemers de kans krijgen te pitchen voor premium investeerders uit het netwerk van Investormatch. U krijgt een week voor het event een training voor het geven van de pitch. Een online pitch is in de prijs inbegrepen. Kijk in de agenda voor het eerst volgende event.
Asset 4

Online pitch

Een online pitch staat op een afgesloten deel van de website en is alleen zichtbaar voor premium investeerders (het Investormatch-netwerk van Business Angels). In dit geval heeft een premium investeerder de mogelijkheid om een aandeel in uw bedrijf te kopen. De participatiepitch kunt u zelf aanmaken en zal worden (goed-)gekeurd door Investormatch, alvorens deze online zichtbaar wordt. Premium investeerders die interesse hebben in uw profiel kunnen direct met u contact opnemen. U dient zelf tot een deal te komen met deze investeerder(s).

Tarieven

Het indienen van een aanvraag voor een informal investment is kosteloos. Binnen 24 uur geven wij een indicatie over de haalbaarheid.

Actieve matching
De kosten voor actieve matching bedragen EUR 2500,- (excl. BTW). Deze betaling gaat vertrouwd, veilig en gemakkelijk via iDEAL. Bij een deal tussen u en een investeerder brengen wij een succesfee in rekening van 3% over het totaal opgehaalde bedrag.

Online pitch
Het online plaatsen van een online (participatie-)pitch kost EUR 250,- (excl. BTW). Voor dit bedrag staat u 6 maanden ingeschreven. Deze betaling gaat vertrouwd, veilig en gemakkelijk via iDEAL. Bij een deal tussen u en een investeerder brengen wij een succesfee in rekening van 3% over het totaal opgehaalde bedrag.

Pitch voor investeerders
De kosten voor een pitchticket bedragen EUR 750,- (excl. BTW). Bij een deal tussen u en een investeerder brengen wij een succesfee in rekening van 3% over het totaal opgehaalde bedrag. Een online pitch is bij deze prijs inbegrepen evenals een pitchtraining een week voor het event. Kijk in de agenda voor de komende events.Direct financiering aanvragenVoor meer informatie over de verschillende matchingspakketten kunt u
contact opnemen via 020-3031241 of info@investormatch.nl.

Stappenplan

Het stappenplan ziet er als volgt uit:

1


U doet een financieringsaanvraag, met daarin de volgende informatie:

 • Een korte omschrijving van uw bedrijf
 • De datum van oprichting
 • De huidige jaaromzet

2


Wij nemen contact met u op. Voordat we een afspraak met u inplannen zien wij graag een businessplan tegemoet met daarin:

 • Een financiële onderbouwing
 • Een prognose voor de komende jaren

3


U wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek bespreken we hoe Investormatch u van dienst kan zijn en wat de geschikte vervolgstappen zijn.

Administratie en inzicht
in uw lening brasAsset 1

Investormatch regelt de gehele administratieve afhandeling van de leningen. De investeerders en u zien precies welke terugbetalingen al zijn gedaan en welke nog moeten worden gedaan. Daarnaast houdt u een bedrijfsprofiel bij waar de investeerders kunnen zien hoe uw bedrijf ervoor staat. Tot slot dient u per kwartaal een update naar de investeerder te versturen met daarin de stand van zaken. Een overzicht van alle informatie is makkelijk en overzichtelijk terug te vinden in uw online account.